Beste Afkortzaag

Een afkortzaag wordt ook wel verstekzaag genoemd en helpt je bij het inkorten of het op maat zagen van hout en andere materialen. De beste afkortzaag aanschaffen doe je om nauwkeuriger te kunnen zagen. Een handzaag pak je erbij voor de kleine klussen, een afkortzaag helpt je om snel en precies te zagen zonder extra inspanning te hoeven leveren.

De zaag van een afkortzaag heeft een groot roterend zaagblad die je vaak ook in een hoek van 30 tot 90 graden kunt instellen om diagonale zaagsneden te kunnen maken. Voor het zagen van dikkere stukken hout of bredere balken heb je een afkortzaag met trekfunctie nodig. Hiermee kun je het zaagblad namelijk ook in horizontale richting bewegen.

Mijn lijst met de Beste Afkortzaag 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Metabo KGS254M1 METABO Afkortzaag KGS254M_1001800 Watt / Diameter zaagblad: 254mm
Keuze van de redacteur

Vonroc MS502AC2 VONROC Afkortzaag_1002200 Watt / Diameter zaagblad: 254mm
Keuze van de redacteur
Black+Decker BES710-QS3 BLACK+DECKER BES710_1002100 Watt / Diameter zaagblad: 254 mm
Powerplus POWX075710S4 Powerplus POWX075710S_1001600 Watt / Diameter zaagblad: 210 mm
Bosch Professional GCM 8 SJL5 Bosch Professional GCM 8_1001600 Watt / Diameter zaagblad: 216 mm
Ferm MSM10396 FERM Afkortzaag_1001500 Watt / Diameter zaagblad: 210 mm
Hyundai - afkortzaag7 Hyundai Afkortzaag_1001100 Watt / Diameter zaagblad: 210x30 mm

 

 

1. Metabo KGS254M – compact en licht in gewicht

1 METABO Afkortzaag KGS254M_800

Voordelen
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Precies in te stellen met behulp van vergrendelpunten
 • Eenvoudig wisselen van zaagblad
Nadelen
 • Er wordt maar één zaagblad meegeleverd
 • De stofzak is aan de kleine kant bij grote klussen

Deze afkortzaag van Metabo is bedoeld om moeiteloos diverse houten materialen te kunnen zagen zoals MDF, hout en houten panelen. Dit kan ook prima met dikke en brede balken. Het zagen gebeurd met een hardmetalen 48-tands zaagblad. De werktafel kun je verbreden zodat je grote materialen stabiel neer kunt leggen en tezamen met de trekfunctie kun je op deze manier snel en veilig werken. Om rechte zaaglijnen te kunnen maken, maak je gebruik van de geïntegreerde laser en de ingebouwde verlichting. Met de zaagdieptebegrenzer bepaal je de zaagdiepte.

De afkortzaag in zijn geheel is makkelijk te vervoeren en te verplaatsen omdat hij compact van formaat is en licht in gewicht. Daarnaast heeft hij een ergonomische handvat wat zowel het werk als het vervoeren prettiger maakt.

Wil je groeven maken? Stel dan de diepteaanslag af naar jouw wensen. Verstekzagen is ook geen probleem voor deze afkortzaag. Het schakelen tussen de verschillende mogelijkheden gaat snel en eenvoudig zodat je geen kostbare tijd verspilt. Om het zaagblad te verwisselen maak je gebruik van het meegeleverde gereedschap. Dit gaat heel eenvoudig. Het product wordt geleverd met een aantal accessoires waaronder een stofzak, een materiaalklem en een wikkelsysteem voor de kabel. Voor grotere klussen is de stofzak wat aan de kleine kant.

CHECK PRIJS


2. Vonroc MS502AC – heeft verstelbare tafelverbreders

2 VONROC Afkortzaag_800

Voordelen
 • De laser en LED-verlichting werkt op stroom, niet op batterijen
 • Verstelbare tafelverbreders voor grotere materialen
Nadelen
 • Te hoog piekvermogen bij inschakelen van het apparaat

Een krachtige afkortzaag vind je in de Vonroc MS502AC. Hij heeft veel zaagkracht en levert precisiewerk. Waar kun je hem voor gebruiken? Voor het zagen van zowel hard- als zachthout. Maar ook het zagen van spaanplaat is geen probleem. Gebruik hem bij het leggen van parket- en  laminaatvloeren of bij het zagen van dikke balken. Om rechte lijnen te kunnen zagen zit er een handige laserfunctie op die samen met een LED-verlichting goed zicht geeft op het te zagen materiaal. Er zit ook de mogelijkheid op om verstekzaagsneden te maken, schuin en dubbel. De zaaghoeken zijn eenvoudig in te stellen zonder extra gereedschap. De lengtestop op de afkortzaag zorgt ervoor dat planken op dezelfde lengte gezaagd worden en de diepteregeling zorgt dat het materiaal op dezelfde diepte ingezaagd wordt.

De verstelbare tafelverbreders zijn ideaal om lange en brede materialen op maat te kunnen zagen. Deze verbreders zorgen ervoor dat het veilig gebeurd. Hij heeft dubbele gelagerde geleide armen en een extra lange trekfunctie.

Veilig werken kan doordat er een beschermkap op zit en zodra je de powerknop loslaat, staat het zaagblad binnen no time stil. Het materiaal ligt altijd stevig vast doordat je de werkstukklem aan beide kanten van het apparaat kunt plaatsen. Vervoeren of verplaatsen van dit apparaat gaat eenvoudig dankzij zijn lichte gewicht en handvat. Bij de zaag krijg je een 60-tands zaagblad meegeleverd en een stofzak. Maar je kunt ook rechtstreeks een stofzuiger erop aansluiten. Het zaagblad is makkelijk te verwisselen vanwege de asvergrendeling.

CHECK PRIJS


3. Black+Decker BES710-QS – innovatieve schaduwzaaglijn

3 BLACK+DECKER BES710_800

Voordelen
 • Voor het maken van kaarsrechte zaagsneden is er de schaduwlijn
 • Dikke balken kunnen met gemak doorgezaagd worden
Nadelen
 • Tafelverbreding is niet mogelijk waardoor je niet lange materialen kunt zagen
 • Er zit geen onderstel bij

Voor iemand die graag snel werkt en tegelijkertijd precisiewerk wilt leveren, is de Black+Decker afkortzaag een goede optie. Hij is gemaakt om snelle, zuivere en nauwkeurige sneden te maken in verschillende houtsoorten. Zowel voor het afkorten als het verstekzagen van planken, plinten en vloerdelen zoals laminaat of parket kan hij gebruikt worden. De afkortzaag kun je instellen op de juiste hoek. Je te zagen materiaal kun je tijdens het zagen goed vastzetten. De zaagkop is kantelbaar naar één kant.

Doordat hij over een innovatieve schaduwzaaglijn beschikt kun je nauwkeurig werken. Deze lijn verschijnt op het te zagen materiaal en deze hoeft nooit gekalibreerd te worden.

Je kunt hem zelfs gebruiken voor brede balken en plaatmateriaal vanwege zijn zaagdiepte. Voor het gemak maak je daarbij gebruik van de aanwezige trekfunctie. Het enige nadeel is dat er geen tafelverbreders opzitten waardoor je voor grote stukken hout minder ondersteuning hebt. Een schone werkplek creëer je door de geïntegreerde stofzak. Zo blijft je werkplek netjes. Voor een grote klus kun je er een stofzuiger op aansluiten. Bij de aanschaf van deze verstekzaag krijg je er een 48-tands zaagblad bij. Je kunt met dit apparaat ook andere materialen zoals aluminium zagen, gebruik daarvoor dan een ander zaagblad.

CHECK PRIJS


4. Powerplus POWX075710S – telescoopfunctie

4 Powerplus POWX075710S_800

Voordelen
 • Handig in gebruik en makkelijk te bedienen
 • Heeft een veiligheidsslipkoppeling
Nadelen
 • Heeft geen onderstel
 • De afzuiging van stof is niet optimaal

Zaag zacht- of hardhout op maat met deze afkortzaag van Powerplus. Naast het afkorten van houten planken, kan hij ook gebruikt worden voor het maken van zowel schuine als versteksneden. Dit wordt tot stand gebracht doordat de afkortzaag een draaibare werktafel heeft en een kantelbare zaagkop. Nauwkeurig werken doe je aan de hand van de ingebouwde precisielaser die de zaaglijn weergeeft. De meegeleverde verlengstukken helpen bij het begeleiden van de grotere stukken hout.

Omdat deze afkortzaag over een telescoopfunctie beschikt, heb je de mogelijkheid om de zaagkop van voor naar achter te bewegen wat het zagen makkelijker maakt. Zo kun je eenvoudiger bredere materialen en balken doorzagen.

Aan de veiligheid is ook gedacht. De asvergrendeling maakt het veilig tijdens het vervangen van het zaagblad. Er zit een dubbele veiligheidsschakelaar op. Hiermee open je de beschermkap zodra de zaagkop naar beneden getrokken wordt. Het te zagen hout kun je met behulp van een klem vastzetten alvorens je gaat zagen. Je voorkomt zo dat het hout gaat bewegen tijdens het zagen. Er zit een stofzak op het apparaat die ervoor zorgt dat zaagstof niet ronddwarrelt maar netjes wordt opgevangen. Zo werk je veilig en creëer je een nettere werkplek.

CHECK PRIJS


5. Bosch Professional GCM 8 SJL – horizontale zaagcapaciteit

5 Bosch Professional GCM 8_800

Voordelen
 • Geschikt voor zowel het zagen van groter materiaal dankzij zijn verticale en horizontale zaagcapaciteit
 • Stofafzuigsysteem op twee punten
 • Handige transportgreep
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Zwaar in gewicht

Deze afkortzaag van het merk Bosch valt in het wat duurdere segment. Maar daar krijg je natuurlijk een hoop voordelen voor terug. Het is namelijk een krachtige en compacte zaagmachine die makkelijk te verplaatsen is aan de transportgreep. Je kunt dit apparaat gebruiken voor het afkorten, verstekzagen en zagen van groeven in diverse houten materialen zoals balken, plaatmateriaal en vloerdelen. Daarbij maakt hij gebruik van een trekfunctie. Extra handige functies op dit apparaat is de softstart en de geïntegreerde precisielaser die je helpt nauwkeurig te kunnen zagen. De zaagkop is naar beide kanten kantelbaar.

De Bosch afkortzaag heeft zowel een verticale als horizontale zaagcapaciteit wat hem ideaal maakt voor het zagen van groter materiaal.

Aan beide kanten van het apparaat heeft hij uittrekplanken om meer grip te geven tijdens het zagen van groter materiaal. Een klem zorgt ervoor dat het materiaal niet gaat schuiven tijdens het zagen. Daarnaast heeft hij op twee punten een stofafzuigsysteem die ervoor zorgt dat je optimaal stofvrij kunt werken. Je kunt hier ook een stofzuiger op aansluiten. Het is een zeer uitgebreid apparaat, niet alleen voor de doe-het-zelver maar ook voor grotere projecten. Bij aanschaf van het apparaat wordt ook een cirkelzaagblad meegeleverd.

CHECK PRIJS


6. Ferm MSM1039 – kantelbare zaagkop

6 FERM Afkortzaag _800

Voordelen
 • Geschikt voor grotere stukken dankzij de zijgeleiders
 • De zaagkop is kantelbaar naar één kant
Nadelen
 • Niet geschikt voor hele zware klussen

De Ferm MSM1039 is geschikt voor wie? Voor degene die graag klust en veel van zijn machine vraagt. Het gaat hierbij om klussen zoals het zagen van extra brede planken. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de zijgeleiders. Door de werkstukklem blijft het materiaal ook op zijn plek liggen. Je kunt met dit apparaat ook ander hout zagen of afkorten. Voor de veiligheid zit er een transparante beschermkap op. Er wordt standaard een stofzak meegeleverd en het stofafzuigingssysteem zorgt ervoor dat je een schonere werkplek hebt en dat stof niet overal ronddwarrelt. Hier zou je ook een stofzuiger op aan kunnen sluiten bij grotere projecten.

Het voordeel van de kantelbare zaagkop is, dat je versteksneden kunt zagen. Dit apparaat is naar links kantelbaar en kan tot een maximum van 45 graden gekanteld worden.

Deze afkortzaag is te gebruiken in je garage of op de werkplek. Hij heeft een krachtige motor maar niet krachtig genoeg voor op een bouwplaats. Er zit bij aanschaf een 24-tands zaagblad bij die een fijne zaagsnede geeft. Nauwkeurige zaagsnedes worden gemaakt dankzij de ingebouwde lasergeleider. Voor het vervangen van het zaagblad maak je gebruik van het meegeleverde gereedschap.

CHECK PRIJS


7. Hyundai – afkortzaag met laserfunctie

7 Hyundai Afkortzaag_800

Voordelen
 • Goedkoop in aanschaf
 • Maakt gebruik van een laserfunctie
Nadelen
 • Heeft niet genoeg vermogen om zwaar werk te kunnen leveren
 • Alleen geschikt voor de thuisklusser

Voor de doe-het-zelver kom je uit bij deze afkortzaag van het merk Hyundai. Een lichtgewicht machine die een transport vergrendelfunctie heeft waardoor je hem makkelijk en veilig kunt verplaatsen. Waar kun je de afkortzaag voor gebruiken? Gebruik hem voor het afkorten en zagen in verstek van onder andere hout en laminaat. Ook het zagen van plastic is mogelijk. Zagen kan in verschillende posities gedaan worden omdat de zaagkop naar twee kanten kantelbaar is.

De ingebouwde laserfunctie op deze afkortzaag zorgt ervoor dat je nauwkeurig kunt zagen.

Hij heeft een stevige en stabiele ondergrond, ondanks dat deze bestaat uit een aluminium onderstel. Voor het opvangen van zaagstof zit er een opvangzak op gemonteerd. Er wordt bij aanschaf een 48-tands zaagblad meegeleverd die geschikt is voor het zagen van hout. De machine heeft niet het vermogen om grote stukken hout te kunnen zagen. Maar deze afkortzaag is niet duur in aanschaf en voor de zaagklussen die je bij je thuis kunt doen doet hij wat hij moet doen.

CHECK PRIJS

Wat is nu de beste afkortzaag?

Er zijn heel wat verschillende merken afkortzagen op de markt gebracht. Welke het beste is, hangt natuurlijk van de klus af. Hoe meer je zaagt en hoe groter het te zagen materiaal is, hoe sterker de motor van de machine moet zijn. Om het makkelijker te maken om grotere stukken te kunnen zagen, is het belangrijk dat er een trekfunctie op zit en hulpstukken om het materiaal stevig vast te kunnen leggen. Voor de thuisklusser volstaat een afkortzaag met een minder vermogen. Deze zijn ook goedkoper in aanschaf.

Na gebruik is het zoals bij elk elektrische gereedschap noodzakelijk om de afkortzaag schoon te maken alvorens je hem opbergt. Dit komt de levensduur van het apparaat altijd ten goede. Voor je eigen veiligheid wordt aangeraden om een afkortzaag met stofafzuiging aan te schaffen en om jezelf te beschermen tegen rondvliegende stofdeeltjes door gebruik te maken van beschermingsmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.