Beste Schuurmachine

Voor het schuren van diverse oppervlaktes en materialen maak je het jezelf een stuk makkelijker door een schuurmachine te gebruiken. Maar wat is nu een goede schuurmachine? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten om de beste schuurmachine te vinden die bij de juiste klus past.

Het lichte schuurwerk en het schuren van vlakke oppervlakken en lastige hoeken doe je met behulp van een multischuurmachine. Deze zijn compact van formaat en beschikken over meerdere uitwisselbaar schuurpapier. Heb je te maken met zwaardere schuurklussen? Kies dan voor een bandschuurmachine. De schuurband draait bij deze modellen in een sneller tempo rond waardoor je snel en eenvoudig grotere oppervlakken kunt schuren.

Mijn lijst met de Beste Schuurmachine 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Makita BO4565K1. Makita BO4565K Vlakschuurmachine_100Vermogen: 200 Watt / Schuuroppervlak: 112 x 190 mm / Gewicht: 3,1 kg
Keuze van de redacteur
Vonroc PS501AC2. VONROC PS501AC Multischuurmachine_100Vermogen: 130 Watt / Gewicht: 1,4 kg
Keuze van de redacteur
DeWalt DWE6423-QS280W3. DeWalt DWE6423-QS280W Schuurmachine_100Vermogen: 280 Watt / Schuuroppervlak: 125 mm / Gewicht: 1,8 kg
Powerplus POWE400204. Powerplus POWE40020 Multischuurmachine_100Vermogen: 140 Watt / Schuuroppervlak: 140 mm / Gewicht: 1,2 kg
Black+Decker KA2000 QS5. BLACK+DECKER Mouse KA2000_100Vermogen: 110 Watt / Gewicht: 1,3 kg
Powerplus POWE400406. Powerplus POWE40040 Bandschuurmachine_100Vermogen: 1010 Watt / Schuuroppervlak: 90 x 187 mm / Gewicht: 3,5 kg
Bosch PBS 75 AE7. Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine_100Vermogen: 750 Watt / Schuuroppervlak: 76 x 533 mm / Gewicht: 3,5 kg

 

 

1. Makita BO4565K – minder trillingen en werkt stiller

1. Makita BO4565K Vlakschuurmachine_800

Voordelen
 • Ligt goed in de hand zonder te veel trillingen
 • Beschikt over een stofafzuigsysteem
Nadelen
 • Werkt niet op een accu maar op netstroom
 • Bij aanschaf krijg je er geen schuurpapier bij

Voor een schuurklus maak je gebruik van deze vlakschuurmachine van het merk Makita, de BO4565K. Waarom dit model? Deze schuurmachine heeft een puntvormige schuurzool. Door deze vorm kun je bijna in elke hoek komen en de klus in een keer afmaken. Op deze puntvormige schuurzool past het bijpassend schuurpapier die je dankzij een klittenbandlaag er makkelijk op kunt plakken er ook weer makkelijk af kunt trekken na gebruik. De ergonomische vormgeving en de softgrip zorgen ervoor dat je meer controle over het apparaat hebt tijdens de werkzaamheden.

Het voordeel van deze machine ligt in het feit dat hij minder trillingen produceert tijdens gebruik en ook stiller werkt. Dit is mogelijk gemaakt door de toevoeging van een extra contragewicht.

Dit apparaat werkt schoon dankzij het aangebrachte stofafzuigingssysteem. Dit vangt het stof voor je op in een zak zodat het niet ronddwarrelt. Dit afzuigsysteem kan overigens in de weg zitten bij moeilijk te bereiken plekken. Je kunt er dan voor kiezen om deze eraf te halen. Stof kan bijna niet in het apparaat binnendringen omdat over de schakelaar een rubberen bescherming is geplaatst. Hij werkt via het netstroom, niet via een accu. De schuurmachine wordt geleverd in een handige koffer met stofafzuigsysteem maar zonder schuurpapier.

CHECK PRIJS


2. Vonroc PS501AC – met stofopvangbox

2. VONROC PS501AC Multischuurmachine_800

Voordelen
 • Goede prijs voor gebruik in en om huis
 • Er wordt een stofopvangbak en schuurpapier meegeleverd
Nadelen
 • Er zit geen trillingsdemping op het apparaat
 • Alleen geschikt voor de doe-het-zelver, niet voor op de bouwplaats

Ben je een doe-het-zelver en klus je graag in en om je eigen huis? De schuurmachine van het merk Vonroc is een multifunctionele machine die je veel werk uit handen neemt. Voor veel schuurklussen kun je deze machine inzetten en doordat hij een puntvormige schuurzool heeft kun je op lastig bereikbare plekken komen. De machine heeft een hoog toerental waardoor je snel en eenvoudig oppervlaktes kunt schuren. Wat voor klussen kun je met dit apparaat doen? Hij is geschikt voor het schuren van kozijnen, traptreden maar ook voor het verwijderen van oude verflagen.

Omdat deze schuurmachine een stofopvangbak heeft heb je minder last van verspreiding van stof. Op deze aansluiting zou je ook een stofzuiger kunnen aansluiten.

Het is een lichtgewicht en compact model die je met één hand kunt bedienen. Dankzij de softgrip ligt hij lekker in de hand. De schakelaar hoef je niet constant ingedrukt te houden waardoor je comfortabeler werkt. Het schuurpapier wordt bevestigd door klittenband. Om volop gebruik te kunnen maken van het schuurpapier kun je het voorste driehoekige deel van het schuurpapier draaien waardoor je er langer mee kunt doen. De schuurmachine samen met de stofopvangbak en verschillende soorten schuurpapier worden geleverd in een draagzak.

CHECK PRIJS


3. DeWalt DWE6423-QS280W – excentrische schuurmachine

3. DeWalt DWE6423-QS280W Schuurmachine_800

Voordelen
 • Ligt goed in de hand en heeft een goede stofafzuiging
 • Duurzaam en hoge kwaliteit
Nadelen
 • De schuurmachine heeft een ronde zool waardoor je moeilijk bereikbare plekken niet goed kunt schuren
 • Er worden naast een stofzak verder geen accessoires meegeleverd

Deze excentrische schuurmachine van DeWalt is praktisch en geschikt voor grote bouwklussen. Het is een krachtige machine met een hoog toerental. De machine ligt lekker in de hand dankzij de handgreep die bovenop het apparaat is bevestigd. Zo kun je er volledige controle op uitoefenen. Van trillingen heb je weinig last waardoor je flink door kunt werken. Je kunt er verschillende materialen en oppervlaktes mee schuren. Het maken van krassen bij de aanzet wordt voorkomen doordat er een vrijloop remsysteem op zit. Dit betekend dat de snelheid van de schuurzool gelijk blijft. Schuurpapier plak je op het aangebrachte klittenband en is hierdoor snel te vervangen. Het toerental van de schuurmachine is instelbaar waardoor je de schuursnelheid aan kunt passen aan de soort van het te schuren materiaal.

Dit is een excentrische schuurmachine wat betekent dat deze roterende bewegingen maakt. Hoe hoger het vermogen hiervan, hoe sneller je kan schuren.

Er zit op het apparaat een ingebouwde stofafzuiging met een Airlock aansluiting. Hierdoor heb je de mogelijkheid om er een stofzuiger op aan te sluiten waardoor je stofverspreiding verminderd. Het is een stofdicht apparaat met eveneens een stofdichte schakelaar waardoor het stof niet in de machine kan komen. Bij het product krijg je er een stofzak bij en zit er verder geen schuurpapier en opbergkoffer bij. Natuurlijk is dit apparaat ook te gebruiken voor de doe-het-zelver. Maar voor de kleine hoekjes en moeilijk bereikbare plekken is hij niet geschikt omdat dit apparaat een ronde zool heeft en geen punthoek.

CHECK PRIJS


4. Powerplus POWE40020 – licht in gewicht

4. Powerplus POWE40020 Multischuurmachine_800

Voordelen
 • Goedkoop in aanschaf en ideaal voor de hobbyist
 • Licht in gewicht en compact van formaat
Nadelen
 • Heeft geen standaard maat waardoor niet alle merken schuurpapier erop past
 • Hij is niet geschikt voor het zware werk

Voor de hobbyist kom je uit bij de POWE40020 schuurmachine van het merk Powerplus. Je gebruikt hem voor klussen zoals middelgrote oppervlaktes maar ook voor hoeken en moeilijk bereikbare plekken zoals bijvoorbeeld kozijnen, traptreden en zelfs plinten. Dankzij de puntvormige zool kun je bij dit soort plekken komen. Op het apparaat zit een stofzuigaansluiting gemonteerd waarover een stofzak geplaatst wordt om het stof grotendeels op te vangen.

Omdat het om een compact en lichtgewicht model gaat is hij makkelijk te hanteren, zelfs met één hand. De softgrip zorgt er voor dat hij lekker in de hand ligt. Door deze eigenschappen kun je de schuurmachine makkelijk verticaal bedienen.

Het schuurpapier verwissel je heel eenvoudig omdat er een bevestiging op zit van klittenband. De punt van het schuurpapier zelf is alleen niet los te halen, zodra deze versleten is dien je het hele papier te vervangen voor een nieuwe. Dit model schuurmachine is sterk genoeg voor regelmatig gebruik maar niet voor zware klussen. Er worden bij dit product verschillende soorten schuurpapier meegeleverd. Een opbergkoffer wordt alleen niet meegeleverd.

CHECK PRIJS


5. Black+Decker KA2000 QS – heeft een vingerhulpstuk

5. BLACK+DECKER Mouse KA2000_800

Voordelen
 • Het vingerhulpstuk helpt om in de kleinste hoeken en gaten ook te kunnen schuren
 • Geschikt voor verschillende materialen
Nadelen
 • De stofzak is wat klein van formaat en komt er soms moeilijk vanaf

Deze Black+Decker KA200 is een detailschuurmachine die niet alleen een hoog afwerkingsniveau heeft maar ook gedetailleerd werk aflevert. Het maakt daarbij niet uit om wat voor materiaal het gaat, het resultaat is zoals gewenst. Gebruik deze schuurmachine daarom niet alleen voor het schuren van hout maar ook voor het wegschuren van vernis. Je kunt er zelfs roest mee verwijderen en er glas mee reinigen. Naast het gebruik bij diverse materialen kun je hem ook gebruiken bij moeilijk bereikbare plekken of vormen. Doordat hij een puntvormige zool heeft kun je er bijna overal mee komen.

Het vingerhulpstuk is een extra onderdeel van de schuurmachine die je aan de punt van de schuurzool bevestigd om in kleinere hoeken en gaten te kunnen schuren. Hier wordt ook extra schuurpapier voor meegeleverd.

Dit is een lichtgewicht model schuurmachine met een compact design. De werkplek houd je schoon doordat er een micro stoffiltersysteem opzit. Dit vangt het stof op tijdens het schuren. Net als de andere modellen kun je het schuurpapier er makkelijk en snel op bevestigen dankzij het klittenbandsysteem. Een aantal van deze vellen schuurpapier wordt bij aankoop van dit product meegeleverd. Je kunt al deze onderdelen en accessoires opbergen in de meegeleverde opbergkoffer.

CHECK PRIJS


6. Powerplus POWE40040 – bandschuurmachine voor grote oppervlaktes

6. Powerplus POWE40040 Bandschuurmachine_800

Voordelen
 • Je kunt er grote oppervlaktes mee schuren
 • Dankzij de stofzak kun je merendeels stofvrij werken
Nadelen
 • Een bandschuurmachine komt niet in moeilijk te bereiken hoeken en gaten
 • Ligt zwaarder in de hand

Een schuurmachine voor het schuren van grotere oppervlaktes doe je met een Powerplus POWE40040 bandschuurmachine. Je gebruikt hem voor het ruwere werk omdat hij een hogere snelheid heeft. Daarmee kun je vloeren, muren en tegels eenvoudig schoon schuren of polijsten. Met dit apparaat kun je zelf de snelheid bepalen door deze in te stellen. De schuurband is ook af te stellen met de bandcentreerknop. Gebruik de vergrendelknop om zo door te schuren zonder de knop constant ingedrukt te hoeven houden.

Een bandschuurmachine heeft als voordeel dat je meer meters kunt maken en sneller het werk gedaan krijgt. Deze hebben een groter vermogen als een kleine, handzame schuurmachine.

Ondanks dat een bandschuurmachine zwaarder is, ligt dit model prettig in de hand. Hij heeft namelijk twee zachte handgrepen. Dit zorgt er ook voor dat hij stevig in de hand ligt. Ook op dit model zit een stofzak die het stof opneemt en je zo stofvrij kunt werken. Het schuurpapier bevestig je aan het klittenbandsysteem. Zo is het makkelijk te vervangen en kun je snel verder met je werk. Bij dit product wordt een schuurband en een stofzak meegeleverd.

CHECK PRIJS


7. Bosch PBS 75 AE – inclusief parallel- en verstekgeleider

7. Bosch PBS 75 AE Bandschuurmachine_800

Voordelen
 • Je kunt grotere oppervlakken schuren
 • Hij is stationair bruikbaar
Nadelen
 • Ligt vrij zwaar in de hand
 • Er wordt weinig schuurpapier meegeleverd

Ben je op zoek naar een krachtige bandschuurmachine, dan kom je uit bij deze Bosch PBS 75 AE. Je kunt hem onder andere gebruiken voor het schuren van deuren en diverse meubels of het op- en afschuren van lak. Het automatische bandsysteem houdt de band op de juiste plek tijdens het schuren. De bandsnelheid is met een drukschakelaar met geïntegreerd stelwiel zelf te regelen. Het schuurband spansysteem maakt het mogelijk om het schuurpapier eenvoudig en snel te kunnen wisselen.

De meegeleverde accessoires van deze bandschuurmachine zijn geschikt voor het afschuinen van werkstukken. Deze zijn er eenvoudig op te plaatsen door de inspan mogelijkheid in het onderstel.

Deze bandschuurmachine heeft een compact design maar is wel sterk genoeg om grote oppervlaktes te kunnen schuren. Het ingebouwde stofzuigerelement zuigt het stof op in de microfilterbox. Zo kun je stofvrij werken. Gebruik voor elk soort van materiaal het juiste stuk schuurpapier. Een vel schuurpapier wordt meegeleverd. De accessoires en het apparaat zelf worden geleverd in een kunststof opbergkoffer zodat je alles bij elkaar kunt houden.

CHECK PRIJS

De beste schuurmachine voor iedere klus

Elke soort van schuurwerk vereist een andere aanpak. Gebruik daarom voor een schuurklus de juiste schuurmachine. Zo maak je het werk een stuk eenvoudiger en lichter. Of het nu om een multischuurmachine  gaat of een bandschuurmachine, zorg dat je bijpassend schuurpapier gebruikt voor elk soort van materiaal om de duurzaamheid van je apparaat te garanderen. Maak deze na gebruik goed schoon want er komt, ondanks dat de meeste modellen een stofopvangsysteem erop hebben zitten, toch stofvrij. Vind je een elektrisch model niet handig, kijk dan verder voor de beste schuurmachine op accu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.