Beste Bouwradio

Om beter werk af te leveren of gewoon voor de gezelligheid maak je gebruik van de beste bouwradio op je werkplek. Waarom een bouwradio en niet een gewone radio? Een bouwradio is beter beschermd tegen stof en spatwater en in sommige gevallen ook regen. Je kunt ze daarom ook buiten gebruiken. Daarnaast zijn ze beschermd met een frame die bescherming biedt tegen vallen en stoten. Dit geeft ze meteen een stoer en robuust uiterlijk.

In veel gevallen kun je ze gebruiken met een accu van hetzelfde elektrische gereedschap waar je mee werkt. Heb je dat niet, dan kunnen ze ook op het netstroom aangesloten worden of werken ze via AA batterijen. De meeste modellen hebben ook een DAB+ ontvangst waardoor je digitaal radio kunt ontvangen en ruisvrij bent. Kies een model uit waarbij de muziek op jouw werkplek tot zijn recht komt.

Mijn lijst met de Beste Bouwradio 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Bosch GML 20 PowerBox1 Bosch GML 20 PowerBox_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 8,9 kg / Uitgangsvermogen: 20 watt
Keuze van de redacteur
Makita DMR1102 Makita accu bouwradio_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 4,8 kg / IP-waarde:64
Keuze van de redacteur

Perfectpro DAB3 Perfectpro DAB+ Pro - Bouwradio_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 2 kg
IP-waarde: 65
Makita DMR1124 DMR112 Bouwradio_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 4,9 kg / IP-waarde: 64
DeWalt DCR0275 DeWALT DCR027_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 7,2 kg
IP-waarde: 00
Soundmaster DAB806 Soundmaster DAB80_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 2,5 kg / IP-waarde: 45
Hitachi UR18DSAL7 Hitachi UR18DSAL_100Zowel Accu als netstroom / Gewicht: 3,4 kg / IP-waarde: IPX4

 

 

1. Bosch GML 20 PowerBox – werkt op accu en netstroom

1 Bosch GML 20 PowerBox_800

Voordelen
 • Robuuste radio die tegen een stoot kan
 • Zowel te luisteren naar radio als naar eigen muziek via een MP3-speler
Nadelen
 • Accu wordt er niet bijgeleverd

Een robuuste radio die tegen een stootje kan is de Bosch GML 20. Hij heeft een verend frame bestaande uit gelaagd aluminium die een val van 3 meter goed kan doorstaan. Het is een radio die zeer geschikt is voor op een bouwplaats en makkelijk te verplaatsen door het handzame frame. Hoe zit het met het geluid? De radio heeft een krachtig volume. Er zit zowel een ingebouwde subwoofer als 4 luidsprekers in de radio. Via het verlichte display kun je zien wat je aan het beluisteren bent. Je kunt zowel naar de radio als naar je favoriete MP3’s luisteren. Door je MP3 speler aan je radio te verbinden via de AUX-aansluiting.

De radio is zowel op een accu te gebruiken als op netstroom. Hij doet lang met een opgeladen accu en is daardoor handiger te verplaatsen. Er zitten twee 230V contactdozen op gemonteerd voor het aansluiten van andere apparaten.

Dit model is stof en spatwaterdicht wat hem beschermt tegen weersinvloeden en bouwstof. Toch is het verstandig om hem zo goed mogelijk te beschermen tegen stof. Neem het overtollige stof regelmatig van de radio af en maak hem na het werk volledig schoon waardoor je langer plezier hebt van deze radio. Naast een set aan batterijen zit er ook een AUX-kabel in de verpakking. Wil je hem op een accu laten spelen, dan kun je daarvoor een 18V Li-ion batterij gebruiken van een ander Bosch apparaat.

CHECK PRIJS


2. Makita DMR110 – DAB/DAB+

2 Makita accu bouwradio_800

Voordelen
 • De radio werkt op netstroom als op accu
 • Het signaal is helder en storingsvrij vanwege het DAB+ signaal
Nadelen
 • Wordt geen accu bijgeleverd
 • Smartphone alleen aan te sluiten via de AUX-ingang

Op een bouwplaats heb je vaak te maken met grote machines en veel lawaai. Met de Makita DMR110 DAB+ overstem je met gemak irritante geluiden. De krachtige ingebouwde stereo speakers maken dit mogelijk. De radio past prima op een bouwplaats aangezien hij stof- en spatwaterdicht is. Doordat hij stootbumpers  aan de buitenkant heeft, kan hij tegen een stootje. Om hem te verplaatsen gebruik je de hendel die je na gebruik in kunt klappen. Voor een beter ontvangst zit er een flexibele antenne op die je eraf kunt halen en op kunt bergen in de deksel van het accucompartiment. In hetzelfde accucompartiment plaats je een Li-ion accu om hem draadloos te laten spelen. Maar aansluiten op het netstroom is ook mogelijk.

DAB+ staat voor Digital Audio Broadcasting en maakt het mogelijk om naar digitale radio te luisteren. Hierdoor hoor je geen ruis en is overal te beluisteren. Zelfs als hij tussen machines staat blijft het signaal sterk.

Maak gebruik van de automatische zenderzoeker om je favoriete zender te vinden. Je kunt 5 voorkeurzenders opslaan. Wil je even geen radio luisteren, verbind je smartphone of een MP3-speler via een aansluitkabel aan de bouwradio. Via het grote digitale LCD-display met achtergrondverlichting kun je duidelijk aflezen wat je aan het luisteren bent. Met een volle accu kan hij heel wat uren muziek ten gehore brengen en is daardoor makkelijker verplaatsbaar. De accu wordt niet meegeleverd en er zit geen contactdoos op de bouwradio gemonteerd om andere apparaten erop aan te kunnen sluiten.

CHECK PRIJS


3. Perfectpro DAB+ Pro – licht in gewicht

3 Perfectpro DAB+ Pro - Bouwradio_800

Voordelen
 • Licht in gewicht
 • Voordelige koop
Nadelen
 • De antenne kan er niet af
 • De radio is niet oplaadbaar

Een draadloze bouwradio voor op het werk die geschikt is voor zowel binnen als buiten is deze Perfectpro DAB+ bouwradio. Met dit model kun je naar de radio luisteren via FM frequenties of via DAB+ als je te maken hebt met ruis in het signaal. Luister je liever naar je eigen muziek, dan heb je de mogelijkheid om je smartphone of een MP3-speler erop aan te sluiten via een AUX-kabel. Ook zit er een USB-output op. Verbinding maken kan zelfs via Bluetooth. Deze bouwradio heeft een 3 inch ingebouwde speaker die een sterk geluid afgeeft.

De bouwradio van Perfectpro is compact en licht in gewicht en zodoende makkelijk te verplaatsen. Aan de achterkant zitten haken om het snoer netjes op te bergen.

Het is een stof- en spatwaterdicht model die tegen een stootje kan dankzij de ABS kunststof slagvaste behuizing. Mocht je in een stoffige omgeving werken of er valt regen op de radio, geen probleem, hier kan hij met gemak tegen. Er zitten over de draaiknoppen metalen beschermbeugels gemonteerd die een extra bescherming bieden. De bouwradio werkt op batterijen die er niet bij geleverd worden. Het snoer is vrij lang waardoor de radio in de buurt van je werkplek kan staan.

CHECK PRIJS


4. Makita DMR112 DAB/DAB+ – werkt via Bluetooth

4 DMR112 Bouwradio_800

Voordelen
 • Makkelijk muziek via Bluetooth afspelen
 • Duurzaam en goede kwaliteit
Nadelen
 • Er wordt geen batterij capaciteit op weergegeven
 • Duur in aanschaf

De Makita DMR112 lijkt op zijn broertje, de DMR110 maar kan iets meer. Allereerst heb je met dit model toegang tot meer radiozenders. Naast het vertrouwde FM zit er ook de mogelijkheid tot de DAB+ digitale radio op zodat je minder last van storingen ondervindt en je betere geluidskwaliteit hebt. Ook dit model is compact en licht in gewicht waardoor hij makkelijk te verplaatsen is. Plaats er een Li-ion accu in en je hebt de hele dag gegarandeerd muziek op de werkplek zonder deze tussendoor op te hoeven laden. De Makita accu’s kun je snel vervangen met een andere accu mocht de eerst leeg raken.

Sluit je smartphone niet alleen aan via de AUX-ingang maar maak ook gebruik van de Bluetooth-functie. Zo kun je naar je eigen muziek luisteren zonder extra kabels en andere toebehoren.

Wat maakt deze bouwradio geschikt voor op de bouwplaats? De stof- en spatwaterdichtheid en dat hij tegen een stootje kan wat regelmatig zal gebeuren. Op deze bouwradio kun je ook een MP3-speler aansluiten en zelfs een iPod. Er wordt hiervoor alleen geen extra kabel bij geleverd. Een groot digitaal LCD-display met achtergrondverlichting laat zien wat je aan het afspelen bent. Zit de antenne in de weg, dan kun je deze eraf halen en opbergen in het apparaat. De bouwradio is alleen geen oplader.

CHECK PRIJS


5. DeWalt DCR027 DAB+ – XR Multilader met laadstatusindicator

5 DeWALT DCR027_800

Voordelen
 • Robuust en compact
 • Heeft XR Multilader met laadstatusindicator
 • Ingebouwde stopcontacten
Nadelen
 • Redelijk aan het gewicht
 • Duur in aanschaf
 • Niet waterdicht

Een degelijke bouwradio van goede kwaliteit is de DeWalt DCR027 DAB+. Hij is niet alleen compact van formaat maar kan ook tegen een stootje. Hij is niet licht in gewicht maar staat daardoor wel stevig op zijn poten. Hij heeft een robuuste uitstraling met zijn beschermende rolkooi. Deze heeft extra verstevigde slagvaste punten die een maximale weerstand bieden. Radio luister je via de FM of digitaal via de DAB+ voor een zuiver geluid. De dubbele set woofers zorgen voor een zuiver geluid.

Een handige feature op deze bouwradio is de XR Multilader met laadstatusindicator. Dit is zichtbaar via LED-verlichting. In de Tech Box zit een USB-poort waarmee je audiotoestellen kunt opladen zodra de bouwradio aan het netstroom zit.

Hoe luister je je eigen muziek af? Dat kan via Bluetooth of via de 3.5mm output. Sluit via deze mogelijkheid je telefoon of MP3-speler erop aan. De AVCRP (Audio/Video Remote Control Profile) functie zorgt ervoor dat je de audio stream kunt beheren vanaf de radio zelf zonder dat je je telefoon daarvoor nodig hebt. Twee ingebouwde stopcontacten zorgen ervoor dat je andere apparaten erop aan kunt sluiten. De radio werkt op netstroom of via een accu. Deze accu wordt niet meegeleverd maar kun je gebruiken van andere DeWalt elektrische apparaten. Deze bouwradio is overigens niet waterbestendig.

CHECK PRIJS


6. Soundmaster DAB80/DAB+ – water-, stof- en vuilbestendig

6 Soundmaster DAB80_800

Voordelen
 • Licht in gewicht en compact
 • Kan tegen een stootje en heeft een extra opbergcompartiment voor de telefoon
Nadelen
 • Er zit geen oplaadfunctie op deze bouwradio
 • Heeft niet veel extra mogelijkheden

Voor krachtig en helder geluid op een drukke bouwplaats is deze Soundmaster DAB80 misschien iets voor op jouw werkplek. Het is een compact en lichtgewicht model met een handige handgreep om hem zo te verplaatsen wanneer nodig. Hij werkt op accu als het nodig mocht zijn maar kan ook aangesloten worden op het netstroom. Muziek speel je af via de radio, zowel FM als DAB+. Er zitten maar liefst 30 voorkeurzenders op. Wil je muziek kunnen streamen? Maak dan gebruik van de Bluetooth functie. Deze heeft een bereik tot 10 meter.

De DAB80 kan heel goed tegen een stootje vanwege zijn stevige behuizing. Daarnaast is hij water-, stof-, en vuilbestendig dankzij het materiaal van onder andere ABS Plastic.

Je hebt de mogelijkheid om je telefoon aan te sluiten via een AUX-connectie. Deze aansluiting zit in een handig opberg compartiment waar je met een gerust hart je telefoon in kunt opbergen tijdens het afspelen. Lees van de LCD-display met achtergrondlicht af wat je aan het beluisteren bent. In de bouwradio zit een ingebouwde Li-ion accu. De rubberen antenne is afneembaar.

CHECK PRIJS


7. Hitachi UR18DSAL – lange batterijduur

7 Hitachi UR18DSAL_800

Voordelen
 • De batterijduur is lang als je alleen naar de radio luistert
 • Compact van formaat en spatwaterdicht
Nadelen
 • Niet heel uitgebreid qua functies
 • Je telefoon is bij gebruik niet beschermd tegen regen of water

Betere werkprestaties leveren is mogelijk met je favoriete muziek op de achtergrond. Op de bouwplaats gebruik je daarvoor de Hitachi UR18DSAL. Dit is een krachtig model die door zijn stevige behuizing met een beschermend frame heel goed tegen een stootje kan. Geluid komt uit de twee dynamische luidsprekers. Hij beschikt over een 6-fase equalizer. Muziek kun je afspelen van je smartphone door deze aan te sluiten op een AUX-kabel of via de USB-aansluiting.

De Hitachi bouwradio werkt op netstroom maar ook op accu. De Hitachi batterij die je gebruikt, gebruik je ook voor ander gereedschap van dit merk. Met zo een accu heb je tot 19 uur speeltijd met het luisteren naar de radio.

De radio is beschermd tegen water doordat hij spatwaterdicht is. Buiten werken en naar muziek luisteren met deze bouwradio is daardoor geen probleem. Er zit een handige hendel op de bouwradio om hem te kunnen verplaatsen. Hij is niet zwaar in gewicht en compact van formaat. Bij de bouwradio krijg je er ook een AC adapter en AA batterij bij.

CHECK PRIJS

De beste bouwradio voor op de werkplek

Gezelligheid op de werkplek maakt het werk een stuk prettiger. Om die gezelligheid te creëren maak je gebruik van een bouwradio die geschikt is voor op jouw werkplek. En niet elke bouwradio is natuurlijk hetzelfde. De prijzen zijn verschillend maar ook de mogelijkheden. Voor een ruisvrij ontvangst kies je voor een radio met een digitale DAB+ tuner. Zorg er wel voor dat op jouw werkplek het luisteren naar digitale radio mogelijk is want niet overal is deze DAB+ dekking optimaal.

Ben je iemand die voor het gemak gaat? Kies dan ook een model uit die op een accu werkt zodat je niet het snoer hoeft te verplaatsen als je van werkplek verandert. De accu’s passen vaak op het gereedschap waar je mee werkt zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen. Werken ze op AA batterijen? Zorg dan dat je er voldoende meeneemt naar je werk om ze te kunnen vervangen wanneer nodig om naar de radio te kunnen blijven luisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.