Beste Multitool

Een goede multitool is geschikt voor verschillende klussen. Vooral voor het repareren, corrigeren en voor het meer gedetailleerde werk. Je kunt ermee zagen, schrapen, frezen, schuren en zagen. Omdat ze een compact formaat hebben en vaak op accu werken, zijn ze erg handig voor gebruik op moeilijk bereikbare plekken.

Waarom zou je kiezen voor de beste oscillerende multitool? Een multitool maakt trillende bewegingen en kan gebruikt worden bij fijne of middelgrote klussen. Denk hierbij aan het op maat zagen van laminaat, parket of gebruik hem bij het snijden van tegels. Voor het graveren en boren kies je voor een roterende multitool.

Mijn lijst met de Beste Multitool 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Makita DTM51ZJX31_Makita-DTM51ZJX3_100Werkt op: Accu / Aantal accessoires: 16 / Spanning: 18 Volt
Keuze van de redacteur
Bosch GOP 40-302_Bosch-Professional-GOP-40-30_100Werkt op: Elektra / Aantal accessoires: 12 / Vermogen:
400 Watt
Keuze van de redacteur
DeWalt DCS355NT-XJ3_DEWALT-DCS355NT-XJ_100Werkt op: Accu / Aantal accessoires: 29 / Spanning: 18 Volt
Fein FMM350QSL4-Fein-FMM350QSL_100Werkt op: Elektra / Aantal accessoires: 41 / Vermogen: 350 Watt
Bosch PMF 350 CES5_Bosch-PMF-350-CES_100Werkt op: Elektra / Aantal accessoires: 8 / Vermogen: 350 Watt
Black+Decker MT300KA-QS6_BLACK+DECKER-MT300KA_100Werkt op: Elektra / Aantal accessoires: 11 / Vermogen:
300 Watt
Powerplus POWXQ52717_Powerplus-POWXQ5271_100Werkt op: Accu / Aantal accessoires: 18 / Spanning: 12 Volt

 

 

1. Makita DTM51ZJX3 – uitgerust met soft start

1_Makita-DTM51ZJX3_800

Voordelen
 • Maakt gebruik van een soft start
 • Meer bewegingsvrijheid doordat hij op een accu werkt
Nadelen
 • Je krijgt er geen accu bij
 • Duur in aanschaf

Diverse klussen zoals het schuren en schrapen van oppervlakken of zelfs het snijden en zagen van materiaal doe je met de Makita Multitool die werkt op een 18V accu. Gebruik hem voor diverse renovatie- of andere verbouwingswerkzaamheden. Zelfs voor het bewerken van dunne platen metaal is hij geschikt. Om in kleine ruimtes en hoekjes te kunnen werken bestaat de mogelijkheid om de bladen in 12 verschillende hoeken te plaatsen. Je kunt zelf het toerental instellen zodat je de juiste snelheid hebt voor de verschillende materialen die je wilt bewerken en deze niet beschadigen.

Deze multitool van Makita is uitgerust met een soft start. Deze functie helpt voorkomen dat het apparaat niet schokt bij het opstarten.

De multitool wordt geleverd met verschillende handige accessoires die in een handige koffer passen. Zo is alles handig mee te nemen en blijft alles bij elkaar. Het assortiment aan brede verbruiksartikelen zijn te gebruiken voor de diverse klussen. Voor de veiligheid zit er een herstartbeveiliging op die voorkomt dat hij na een storing onverwachts weer start. Hij valt lekker in de hand vanwege de ergonomische handgreep met een softgrip. En met de stofafzuiging kun je er door een stofzuiger op aan te sluiten stofvrij werken. Bij de aanschaf van deze multitool krijg je er helaas geen accu en lader bij.

CHECK PRIJS


2. Bosch Professional GOP 40-30 – Snap In functie

2_Bosch-Professional-GOP-40-30_800

Voordelen
 • Krachtige multitool geschikt voor diverse reparatieklussen
 • De Snap In-functie zorgt ervoor dat je de accessoires snel en eenvoudig kunt wisselen
Nadelen
 • Hij werkt niet op accu waardoor je regelmatig een verlengsnoer nodig hebt
 • Er wordt geen opbergkoffer meegeleverd

Voor verschillende klussen in en om huis gebruik je de Bosch GOP 40-30 multitool. Met dit apparaat voer je diverse reparaties uit, schuur je verschillende oppervlakken en kun je er materialen mee insnijden zoals hout en andere zachte materialen. Zelfs het verwijderen van oude voegen of het verwijderen van tapijt kan met dit apparaat gedaan worden. Kom je in een donkere hoek of op een slecht zichtbare plek, dan wordt je werk met het ingebouwde LED-lampje zichtbaar. De 3D-interface is bedoeld voor de vermogensoverdracht zodat er niet veel verlies van vermogen is van machine naar de te gebruiken accessoire.

Het verwisselen van de accessoires gaat binnen een handomdraai. De Snap In-functie maakt het wisselen zonder tussenkomst van gereedschap binnen een paar seconden mogelijk.

De accessoires die je bij het apparaat krijgt zijn onder andere van Starlock. De StarlockPlus onderdelen zorgen voor een hogere bewerkingssnelheid wat voor sommige klussen praktisch is. Om lang profijt te blijven houden van deze beste multitool met zijn accessoires is het altijd aan te raden om na gebruik zowel de bewegende onderdelen als de accessoires goed te reinigen en deze stofvrij op te bergen voor een volgend gebruik. Deze Bosch multitool werkt niet op accu maar via een kabel. Er wordt geen opbergkoffer meegeleverd maar dit is wel handig om er apart bij aan te schaffen om de vele onderdelen bij elkaar te houden.

CHECK PRIJS


3. DeWalt DCS355NT-XJ – universele accessoire-adapter

3_DEWALT-DCS355NT-XJ_800

Voordelen
 • Accessoires zijn snel en eenvoudig te verwisselen
 • De universele accessoire-adapter zorgt ervoor dat je er ook andere accessoires van verschillende merken erop kunt gebruiken
Nadelen
 • Er wordt geen accu en lader meegeleverd
 • Je krijgt er veel schuurpapier bij waardoor hij vooral handig is voor schuurwerk

De oscillerende multitool van DeWalt is voor het gebruiken bij diverse werkzaamheden. Met maar liefst 29 verschillende accessoires is hij geschikt voor diverse toepassingen. Er wordt een blad meegeleverd om nagels in hout af te zagen en een houtzaagblad. Vooral voor het schuren van diverse oppervlakken is hij handig omdat er naast een schuurzool ook 25-delig schuurpapier meegeleverd wordt. De accessoires zijn zonder tussenkomst van een sleutel snel en eenvoudig te wisselen.

De DeWalt multitool maakt gebruik van een universele accessoire-adapter zodat je accessoires van de meeste merken erop kunt gebruiken om mee te werken.

Om controle uit te oefenen over de snelheid en de kracht, van deze multitool, maak je gebruik van de Dual-Grip variabele snelheidsschakelaar. Het apparaat heeft geen koolborstels in de motor waardoor hij een langere werktijd heeft. Dankzij het LED-lampje worden donkere hoeken verlicht zodat je kunt blijven werken met het apparaat. Bij het apparaat krijg je er een DeWalt TSTAK gereedschapskoffer bij om alles netjes in op te bergen. Er wordt alleen geen accu en lader meegeleverd. Deze zul je er apart bij moeten aanschaffen tenzij je al gebruik maakt van andere DeWalt gereedschappen die met dezelfde accu werken.

CHECK PRIJS


4. Fein FMM350QSL – veel extra accessoires

4-Fein-FMM350QSL_800

Voordelen
 • Zeer veel accessoires
 • Dit model veroorzaakt weinig trillingen
Nadelen
 • Je hebt vaak een verlengsnoer nodig omdat hij niet via een accu werkt
 • Minder bewegingsvrijheid vanwege de kabel

Fein is het merk dat de eerste oscillerende multitool op de markt gebracht heeft en is nog steeds het beste merk voor een multitool! De Fein multitool ligt fijn in de hand en naast het feit dat hij niet zwaar is, is hij ook zelfdragend met een vibratieontkoppeling die trillingen en ruis tegenhoudt. Daardoor kun je er wat langer mee doorwerken zonder dat je van tintelingen in je vingers last gaat krijgen. Er zit een elektronische toerentalinstelling op met een tachogenerator waardoor je een constante toerental hebt, zelfs als je onder belasting werkt.

Bij deze multitool komen veel extra accessoires die opgeborgen kunnen worden in de meegeleverde gereedschapskoffer. Diverse zaagbladen en verschillende soorten schuurpapier maken het werk een stuk eenvoudiger. 

Met de accessoires kun je klussen als het verwijderen van tapijt, lijmresten en het schuren van diverse materialen zoals kozijnen of een trap eenvoudig en snel uitvoeren. Om het gereedschap te kunnen wisselen wordt er gebruik gemaakt van QuickIn. De gereedschapshouder maakt gebruik van Starlock en StarlockPlus-accessoires. Dit model is niet draadloos maar de kabel die eraan vast zit is vrij lang. Om het stof weg te kunnen krijgen heb je de mogelijkheid om een stofzuiger aan de afzuigingsunit te plaatsen.

CHECK PRIJS


5. Bosch PMF 350 CES – 180° LED-lichtband

5_Bosch-PMF-350-CES_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Hij heeft een hoge bewerkingssnelheid
 • Werk wordt goed verlicht dankzij de LED-lichtband
Nadelen
 • Weinig extra accessoires
 • Geen bewegingsvrijheid vanwege de kabel

Voor de doe-het-zelf klussen heb je veel aan dit veelzijdige en krachtige apparaat van Bosch. Deze multitool heeft een krachtige motor, werkt op elektra en is geschikt voor de wat zwaardere klussen. Maak daarbij gebruik van de elektronische toerentalinstelling zodat je de toerentallen kunt afstemmen op de aard van de klus en het materiaal waarop je het gereedschap gebruikt. Het wisselen van de accessoires gaat snel en eenvoudig in maar een paar seconden door het AutoClic systeem. Je hebt hiervoor geen sleutel of gereedschap bij nodig.

Om in donkere hoeken toch te kunnen zien, zit er op deze multitool een 180 ° LED-lichtband. Deze handige functie geeft optimaal en constant zicht.

Er worden bij dit apparaat niet veel accessoires meegeleverd maar toch voldoende om met deze multitool te kunnen zagen, snijden, schuren en krabben. Ook heb je de mogelijkheid om te frezen, vijlen en polijsten in verschillende materialen. Er zit een anti-trillingshandgreep op waardoor hij lekker in de hand ligt. Hij is ook niet zwaar. Voor het wegkrijgen van stof sluit je een stofzuiger aan op de stofafzuiging. Om alles netjes op te bergen kun je gebruik maken van de opbergkoffer die je bij deze multitool krijgt.

CHECK PRIJS


6. Black+Decker MT300KA-QS – Superlok om eenvoudig accessoires te wisselen

6_BLACK+DECKER-MT300KA_800

Voordelen
 • Niet duur in aanschaf
 • Accessoires wisselen gaat makkelijk met een Superlok
 • Veelzijdig apparaat
Nadelen
 • Korte kabel waardoor je een verlengsnoer moet gebruiken
 • Bij langdurig gebruik wordt het apparaat warm
 • Alleen geschikt voor de doe-het-zelf klussen

Het merk Black+Decker kan niet in de lijst van multitools ontbreken aangezien ze een bekende naam hebben als het om elektrisch gereedschap gaat. Deze oscillerende multitool is niet draadloos maar dat maakt hem juist krachtig in gebruik. Het is een compact en lichtgewicht model die lekker in de hand ligt dankzij de aangebrachte softgrip. Zo geeft hij een goede balans tijdens het gebruik, ook als je er lang mee moet werken. Daarbij zit er ook een continu schakelaar op om het gebruiksgemak te vergroten.

Op de oscillerende multitool van Black+Decker zit een sleutelvrije accessoirewissel, Superlok genaamd. Hiermee wissel je in no-time de onderdelen en heb je er geen ander gereedschap bij nodig.

Dit model heeft een gunstige prijs en worden er aan aantal handige accessoires meegeleverd met daarbij een gereedschapskoffer. Diverse zaagbladen, schapers  en schuurvellen zullen het werk makkelijker maken. Bij de schuurvoet zit een geïntegreerde stofafzuiging die je helpt je werkplek schoon te houden. Het model heeft een robuuste uitstraling en staat garant voor een lange levensduur. Hij werkt via de elektra en in de meeste gevallen zul je een verlengsnoer moeten gebruiken omdat de kabel niet erg lang is. Wat nadelig kan zijn is dat het apparaat bij langdurig gebruik warm wordt. Hij is daarom niet geschikt voor zware klussen.

CHECK PRIJS


7. Powerplus POWXQ5271 – goedkoop in aanschaf

7_Powerplus-POWXQ5271_800

Voordelen
 • Draadloos waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt
 • Goedkoop in aanschaf met daarbij voldoende accessoires
Nadelen
 • Accu is maar 12 volt en daardoor niet erg krachtig en moet alweer snel opgeladen worden
 • Niet geschikt voor grote klussen

Een multitool die je er af en toe bij kunt pakken voor klussen in en om je huis, vind je in de Powerplus POWXQ5271. Er worden diverse opzetstukken bij geleverd en aan de hand van het opzetstuk kun je onder andere kleine oppervlakken schuren en zagen. De accessoires zijn te bevestigen in verschillende posities. Hiermee kun je preciezer werken op moeilijk bereikbare hoeken. Omdat hij met een accu werkt heb je meer bewegingsvrijheid om overal te kunnen komen. Bij gebruik kun je kiezen uit zes variabele snelheden met een variabel toerental.

Omdat dit niet een al te krachtige multitool is, is hij niet duur in aanschaf. Met zijn vele accessoires kun je er rondom je huis prettig gebruik van maken en de klus in no-time afronden.

De multitool heeft een aluminium behuizing en ligt comfortabel in de hand vanwege de zacht aangebrachte handgreep. Of je nu rechts- of linkshandig bent, dat maakt met dit model niets uit. Hij heeft namelijk een aan- en uitschakelaar erop zitten die voor iedereen gemakkelijk bediend kan worden. Bij dit apparaat krijg je er een handige opbergkoffer bij om naast de multitool de rest van de accessoires bij in op te bergen. Hier zit ook een accu en lader bij inbegrepen. Naast de diverse bladen is dit apparaat ook geschikt om diverse onderdelen te schuren. Er zit alleen geen stofafzuiging op om de werkplek makkelijk stofvrij te kunnen houden.

CHECK PRIJS

Waarom je kiest voor de beste multitool

Een oscillerende multitool is er om je te helpen bij diverse klussen die fijne en middelgrote klussen aankunnen. Het gaat hier bijvoorbeeld om werkzaamheden als het op maat zagen van hout en eventueel andere zachte materialen. Sommige multitools hebben er een frees functie opzitten waardoor je in wanden of vloertegels kunt frezen. Of een accessoire waarmee je eenvoudig lijmresten kunt wegkrabben.

Welke multitool je ook kiest, het is altijd verstandig om jezelf te beschermen tijdens gebruik door het dragen van een veiligheidsbril en eventueel oorbescherming. Niet alle multitools hebben er een stofafzuiging opzitten waardoor er meer stof rond zal dwarrelen tijdens gebruik. Na gebruik is het verstandig om het apparaat schoon en stofvrij te maken voordat je hem opbergt. Zo heb je langer plezier van de beste multitool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.