Beste Zaagtafel

Het aanschaffen van een goede zaagtafel gaat gepaard met enig zoekwerk. Allereerst, wat is een zaagtafel? Dit is simpelweg een tafel met daarin een zaag verwerkt. Je gebruikt een zaagtafel voor het zagen of afkorten van materialen als hout, metaal, vloerdelen, etc. Tijdens het zagen rust het te zagen materiaal op de tafel wat als voordeel heeft dat je nauwkeuriger en veiliger kunt werken.

Je kunt ervoor kiezen om deze met of zonder onderstel aan te schaffen. Van het te zagen materiaal komt altijd wel wat stof af. Kies daarom voor een zaagtafel waarop je een stofzuiger kunt aansluiten. Zorg er wel voor dat je het juiste zaagblad voor het juiste materiaal gebruikt om langer plezier te hebben van je zaagtafel.

Mijn lijst met de Beste Zaagtafel 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Proxxon Precisie Tafelcirkelzaag1-Proxxon-Precisie-Tafelcirkelzaag-Fet_100Max rechte zaagdiepte: 22 mm / Diameter zaagblad: 254 mm / Onderstel: Nee
Keuze van de redacteur
FERM TSM10332-FERM-Zaagtafel_100Max rechte zaagdiepte: 74 mm / Diameter zaagblad: 250 mm / Onderstel: Ja
Keuze van de redacteur

VONROC TS501AC3-VONROC-Zaagtafel_100Max rechte zaagdiepte: 45 mm / Diameter zaagblad: 210 mm / Onderstel: Ja
Scheppach HS100S4-Scheppach-HS100S-Zaagtafel_100Max rechte zaagdiepte: 85 mm / Diameter zaagblad: 250 mm / Onderstel: Ja
EINHELL TC-TS 2025/2 U/strong>5-EINHELL-TC-TS-2025_100Max rechte zaagdiepte: 85 mm / Diameter zaagblad: 250 mm / Onderstel: Ja
Bosch Advanced TableCut 526-Bosch-AdvancedTableCut_100Max rechte zaagdiepte: 52 mm / Diameter zaagblad: 55 mm / Onderstel: Nee
Scheppach 10 HS100S7-Scheppach-Tafelcirkelzaag_100Max rechte zaagdiepte: 85 mm / Diameter zaagblad: 250 mm / Onderstel: Ja

 

 

1. Proxxon Precisie Tafelcirkelzaag – stabiele constructie

1-Proxxon-Precisie-Tafelcirkelzaag-Fet_800

Voordelen
 • Deze zaagtafel heeft een verstekzaagfunctie
 • Handig en compact model
Nadelen
 • Heeft geen onderstel
 • Kantelbaar naar één kant

De tafelcirkelzaag van Proxxon is ideaal voor het zagen van diverse materialen naast hout. Ook plexiglas, kunststof en andere materialen kunnen met deze machine gezaagd worden. Er zit een stabiele lengteaanslag op die zeer nauwkeurig, op de millimeter, instelbaar is. In eerste instantie stel je de machine ruw in waarna je de maat verder instelt aan de hand van afstelschroeven. Dit apparaat is handig voor een hobbyist. Gebruik deze zaagtafel voor modelbouw, maquettebouw, het repareren van speelgoed of voor de fijn machinebouw.

De dragende delen en het werkblad zijn gemaakt van gegoten aluminium wat ervoor zorgt dat het een stabiele constructie heeft.

Het is mogelijk om de zaagtafel tot 45° te draaien en hij is in hoogte instelbaar. Zo kun je in combinatie met de hoekaanslag materialen maken met 2 schuine kanten. Voor de beste afdichting tussen het zaagblad en de werktafel zit een schuifmaat en een niet-ingezaagde zaagbladafdekking. Omdat er een stofafzuiging op zit kun je er tijdens het zagen een stofzuiger op aansluiten om het stof op te zuigen voordat het alle kanten op springt. Voor behoud van een langere levensduur is het verstandig om het apparaat regelmatig aan de binnenkant uit te zuigen.

CHECK PRIJS


2. FERM TSM1033 – uitschuifbaar werkblad

2-FERM-Zaagtafel_800

Voordelen
 • Het werkblad is uitschuifbaar
 • Krachtige machine voor een redelijke prijs
Nadelen
 • De geleider werkt niet optimaal

Voor iemand die veel klust is deze FERM zaagtafel geschikt. Het is een krachtig model met een sterke motor die veel kan. De tafel zelf is gemaakt van aluminium waardoor deze niet kan gaan roesten en daarnaast ook licht in gewicht is. Voor nauwkeurige klussen maak je gebruik van de parallelgeleider. Ook zit er een verstekgeleider op waarbij je tot een hoek van 45° kunt zagen. Het 40 TCT zaagblad wat je erbij geleverd krijgt, is van hoge kwaliteit. Hiermee zaag je met gemak door zowel zacht als hard hout. Vanwege het 40-tands zaagblad maak je een veel nettere zaagsnede als met een zaagblad die minder tanden heeft.

Omdat er een uitschuifbaar aluminium werkblad op zit, is het mogelijk om er grotere houten planken of andere grote materialen mee te zagen.

Maak je gebruik van het uitschuifbare werkblad, dan kun je nog steeds gebruik maken van de liniaal schaal. Deze loopt onderaan het werkblad door op de uitschuifbare onderdelen. Er is ook aan de veiligheid gedacht. Je krijgt er niet alleen een set oordoppen en een veiligheidsbril bij, er zit ook een duwstok bij om zo het hout door de zaag heen te duwen. Om de machine vast te ankeren aan een betonnen ondergrond, gebruik je de keilbouten die meegeleverd worden. Zo staat de zaagtafel stabiel en werk je onder veilige omstandigheden. Het maakt overigens niet uit welke stofzuiger je hebt staan, want dankzij de universele stofzuigeraansluiting kun je elke stofzuiger erop aansluiten om het zaagsel van je zaaglijn weg te houden.

CHECK PRIJS


3. VONROC TS501AC – inclusief 40T zaagblad

3-VONROC-Zaagtafel_800

Voordelen
 • Goede prijs voor een krachtig apparaat
 • Er wordt een 40T zaagblad meegeleverd
Nadelen
 • Je kunt hem niet direct vastzetten aan de ondergrond met behulp van keilbouten
 • Niet ideaal voor werkzaamheden in de bouw, meer voor de doe-het-zelver

Een zaagtafel is handig om aan te schaffen als je er meerdere klussen mee kunt uitvoeren dan alleen het zagen van dunne planken. Wat dacht je van de VONROC zaagtafel? Dit is een krachtig model die gebruikt kan worden voor bijna alle klussen. Verschillende soorten hout en plaatmateriaal kunnen ermee gezaagd worden. Maak zowel rechte als schuine zaagsneden in bijvoorbeeld hardhout, MDF, spaanplaat, etc. Op de werkbank zit een aluminium verstekgeleider met een geïntegreerde geleidingssleuf. Deze heeft een traploos instelbare hoek waarop je ook de schaalverdeling op af kunt lezen. De parallelgeleider is te gebruiken in twee hoogtes en heeft een snelvergrendeling om deze snel te kunnen verplaatsen.

De accessoires die erbij geleverd worden helpen je om meteen met de klus te kunnen beginnen. Inclusief het 40T zaagblad wat erbij geleverd wordt wat zorgt voor het snel en netjes zagen van de materialen.

Heb je meer werkruimte nodig dan is het mogelijk om aan beide kanten van het werkblad tafel extensies te plaatsen. De tafel zelf wordt niet verankerd maar de zaagtafel is voorzien van een stalen frame met rubberen antislipvoetjes eronder en kan tegen een stootje. Om de zaagsnede te blijven zien maak je gebruik van de mogelijkheid om een stofzuiger op de slang voor stofafzuiging aan te sluiten. Deze slang zorgt ervoor dat het zaagsel van zowel de boven- als de onderkant van de zaagtafel opgezogen wordt. Maak tijdens het zagen gebruik van de beschermkap en de meegeleverde duwstok voor je eigen veiligheid.

CHECK PRIJS


4.   Scheppach HS100S – uitgerust met handwiel voor het in hoogte verstellen van de zaag

4-Scheppach-HS100S-Zaagtafel_800

Voordelen
 • Krachtige motor
 • Het zaagblad is in hoogte verstelbaar
Nadelen
 • Je kunt hem niet verankeren in de vloer tijdens gebruik
 • Voor professionals wordt een ander model aangeraden

Een zaagtafel met onderstel die licht van gewicht is, is de Scheppach HS100S. Dit model is vrij uitgebreid en heeft ook een krachtig motor. Voor de stevigheid maakt deze zaagtafel gebruik van een vloerstandaard. Je kunt er kleine maar ook grote stukken hout op zagen. Voor grote stukken maak je gebruik van de tafel extensies die je er met gemak op of af kunt halen. Voor het verstekzagen zit er naast een trekgeleider ook een verstekgeleider op.

De zaagtafel is uitgerust met een handwiel waarmee je de zaag zowel omhoog als omlaag kunt verstellen.

Bij dit product krijg je wat accessoires meegeleverd om het werk makkelijker te maken. Naast het zaagblad met carbide tanden zit er ook een zaagkap bij waardoor je veiliger kunt werken. Maak tijdens het werk ook gebruik van de duwstok zodat je vingers niet in de buurt van het zaagblad hoeven te komen. De afsluigslang die erop gemonteerd zit zorgt er voor dat het zaagsel zowel van het zaagblad als de onderkant opgezogen wordt. Dit heeft als voordeel dat je altijd een vrij zicht hebt op de zaaglijn.

CHECK PRIJS


5.   EINHELL TC-TS 2025/2 U – 2-in-1 zaagblad aanpassing

5-EINHELL-TC-TS-2025_800

Voordelen
 • Sterke motor
 • De mogelijkheid om verschillende soorten materiaal te verzagen
Nadelen
 • De montagehandleiding is niet heel duidelijk

Materialen als hardhout, multiplex maar ook kunststof panelen kunnen met gemak door dit model zaagtafel gezaagd worden. Het is een krachtige machine geschikt voor de doe-het-zelver. Op de zaag zit een precisie, hardmetalen zaagblad die aan te passen is. Ten opzichte van zijn voorganger zit er een verbeterde parallelaanslag op die op een eenvoudige maar ook nauwkeurige manier de lengtesnede mogelijk maakt. De hoekstop is geschikt voor het verstekzagen. Om de tafel te vergroten kun je aan beide zijkanten de zijtafels erbij klappen zodat je ook grote stukken materiaal makkelijk kunt zagen.

De 2-in-1 aanpassing van het zaagblad is niet alleen om de zaag in hoogte te kunnen verstellen maar ook om de hoek van de zaag te veranderen. De zaag is naar beide kanten kantelbaar.

Aan de zijkant van de tafel heb je de mogelijkheid om de kabels en het benodigde gereedschap (welke je nodig hebt om de zaag te kunnen vervangen) op te bergen. Bevestig deze aan de beugels. Er zit een flexibele zuigslang gemonteerd op de zaagtafel om het stof en zaagsel van boven en onder op te kunnen zuigen zodra je er een stofzuiger aan gekoppeld hebt. De zaagtafel staat stevig op zijn poten en maakt gebruik van een vloerstandaard.

CHECK PRIJS


6.   Bosch Advanced TableCut 52 – nanoblade zaag

6-Bosch-AdvancedTableCut_800

Voordelen
 • Licht in gewicht waardoor hij makkelijk te verplaatsen is
 • Er zit een lang snoer op van 3 meter
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Geen onderstel waardoor je hem niet in hoogte kunt verstellen

Ondanks dat er geen onderstel op deze zaagtafel van Bosch zit is hij toch makkelijk in gebruik. Dit heeft te maken met het feit dat hij licht in gewicht is en niet zo heel groot waardoor hij makkelijk te verplaatsen en te vervoeren is. Opbergen is dan natuurlijk ook geen probleem. Er zit een verstekfunctie op waardoor je nauwkeurig kunt verstekzagen. De zaag is erg veelzijdig omdat het een combinatie heeft van een trek- en duwfunctie om zowel rechte als schuine zaagsnedes mogelijk te maken maar ook invalzaagsnedes. Dit model heeft geen ronddraaiend zaagblad maar een soort kettingzaagblad. Het werkt als een soort omgekeerde decoupeerzaag met een klein kettingzaagblad ipv een pendelende zaag.

De stationaire nanoblade zaag zorgt ervoor dat je met precisie kunt zagen. Het wisselen van dit zaagblad gaat heel eenvoudig en snel dankzij het SDS-systeem.

Gebruik deze zaagtafel voor binnen- of buitenklussen. Hij is niet alleen handig in gebruik voor het leggen van houten vloeren of bij het zagen van plexiglas. Maar hij is ook geschikt om bijvoorbeeld terrassen of schuttingen te zagen. Veiligheid wordt tot stand gebracht door de geïntegreerde trekfunctie en de duwstok wordt erbij geleverd. Deze is ook eenvoudig op te bergen in de zaagtafel en makkelijk te pakken wanneer nodig. Omdat de zaagtafel niet op een onderstel staat, zul je of op de grond of vanaf een geschikte werktafel moeten werken.

CHECK PRIJS


7.   Scheppach 10 HS100S – inclusief twee zaagbladen

7-Scheppach-Tafelcirkelzaag_800

Voordelen
 • Je krijgt er twee zaagbladen bij geleverd
 • Het zaagblad heeft uitklapbare bladen aan beide kanten van de tafel
Nadelen
 • Hij is niet te verankeren in de vloer tijdens gebruik
 • Niet geschikt voor de professionals

Dit model zaagtafel van Scheppach heeft niet alleen een onderstel en een uitklapbaar blad aan beide zijden van de tafel. Hij heeft ook als extra een zaagblad die meegeleverd wordt bij aanschaf. Ook heeft de zaagtafel een handwiel om het zaagblad in hoogte te kunnen verstellen. De zaagtafel heeft een krachtige motor. Dat hij licht in gewicht is zou je niet zeggen als je hem in de eerste instantie ziet staan. Doordat de tafel uitklapbare bladen heeft, is het mogelijk om zowel grote als kleine stukken hout te zagen. Het verstekzagen wordt mogelijk gemaakt doordat er een trekgeleider en verstekgeleider op zit.

Bij aanschaf van de Scheppach 10 HS100S zaagtafel, krijg je er twee zaagbladen bij. Deze TCT zaagbladen beschikken over carbide tanden.

Al is de zaagtafel niet aan de grond te verankeren, toch staat hij stabiel omdat hij gebruik maakt van een vloerstandaard. Om het werk makkelijker te maken worden er naast een extra zaagblad ook andere handige accessoires meegeleverd. Er zit namelijk ook een zaagkap bij die je helpt om veilig te kunnen zagen. De duwstok die je erbij krijgt helpt ook om je handen te beschermen en zo niet te dicht bij het zaagblad te hoeven komen. Voor het stofvrij houden van de zaaglijn sluit je een stofzuiger aan op de flexibele afzuigslang. Hiermee wordt stof en zaagsel van de boven- en onderkant weggezogen.

CHECK PRIJS

De beste zaagtafel met of zonder onderstel

Voor de doe-het-zelver bestaan er heel wat leuke zaagtafels op de markt. Je kunt ze krijgen met of zonder onderstel. Zonder onderstel heb je te maken met wat lichtere modellen en deze zijn eenvoudig op te bergen zonder hem uit elkaar te hoeven halen. De zaagtafels met onderstel kun je neerzetten waar je maar wilt en vaak vast ankeren aan een betonnen ondergrond. Maar er bestaan ook modellen die met een voetsteun werken en zo stabiel staan. Waarom kies je voor een van deze beste zaagtafels? Omdat je nauwkeuriger af kunt korten en langere zaagsnedes kunt maken. De tafel ondersteunt het materiaal tijdens het zagen waardoor je ook grotere stukken kunt zagen. Je kunt, afhankelijk van het type zaagblad, verschillende soorten materiaal zagen met een van de beste zaagtafels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.