Beste Boorhamer

Het hebben van een boorhamer heeft veel voordelen. Je kunt deze huren bij een verhuurbedrijf maar het is makkelijker en beter om zelf een boorhamer aan te schaffen. Een boorhamer gebruik je om gaten in betonnen muren te boren. Vaak zit er een draaistop op zodat je er ook mee kunt breken en beitelen.

Waar let je nog meer op? De grootte van de slagkracht. Dit bepaal je mede aan de hand van de grootte van de gaten die je ermee wilt boren. Hoe groter de slagkracht, hoe groter de gaten. Daarmee kun je soms ook door staal of metaal boren. Heb je hem alleen nodig voor huis-, tuin- en keukenwerkzaamheden, dan heb je voldoende aan een goede boorhamer met minder slagkracht.

Mijn lijst met de Beste Boorhamer 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Makita BITFIX HR24701.-Makita-BITFIX-HR2470_100Slagkracht: 2,4 joule / Max grootte betongaten: 24 mm / Vermogen: 780 W
Keuze van de redacteur
Bosch PBH 2500 SRE2.-Bosch-PBH-2500-SRE_100Slagkracht: 1,9 joule / Max grootte betongaten: 22 mm / Vermogen: 600 W
Keuze van de redacteur
Powerplus POWE100603.-Powerplus-POWE10060_100Slagkracht: 4,2 joule / Max grootte betongaten: 26 mm / Vermogen: 900 W
FERM HDM10284.-FERM-Boorhamer_100Slagkracht: 4,5 joule / Max grootte betongaten: 26 mm / Vermogen: 850 W
Bosch GBH 2-28 F5.-Bosch-Professional-GBH-2-28-F_100Slagkracht: 3,2 joule / Max grootte betongaten: 28 mm / Vermogen: 880 W
Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS6.-Makita-DHR171z-18V-Li-Ion-SDS_100Slagkracht: 1,3 joule / Max grootte betongaten: 17 mm / Vermogen: 480 W
Makita HR22307.-Makita-Boorhamer-HR2230_100Slagkracht: 2,2 joule / Max grootte betongaten: 22 mm / Vermogen: 710 W

 

 

1. Makita BITFIX HR2470 – met afneembare handgreep

1.-Makita-BITFIX-HR2470_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor het boren van gaten en licht breekwerk
Nadelen
 • Er worden geen SDS betonboren en beitels meegeleverd
 • Niet bedoeld voor zwaar breekwerk

De Makita HR2470 is een combihamer wat inhoudt dat je hem kunt gebruiken voor het boren van gaten in beton of hard gesteente. Heb je licht breekwerk te doen, dan is dit model daar ook toe in staat. Bij dit breekwerk kun je gebruik maken van een puntbeitel of een platte beitel. Daarbij kun je het hamermechanisme zelf in- of uitschakelen. Er zitten verschillende instelbare beitelstanden op. Tijdens gebruik komt er natuurlijk altijd stof vrij maar daar is de machine tegen beschermd. Het is natuurlijk altijd aan te raden om na gebruik de machine goed schoon te maken en regelmatig de boorkop in te vetten.

Makita levert kwalitatief goede producten en deze boorhamer is daar een van. Hij is niet al te zwaar en levert goed werk voor zowel in de bouw als bij je thuis.

De koolborstels slijten op de lange termijn maar op deze boorhamer gaat dit minder snel omdat je door de links/rechts schakelaar te veranderen, automatisch de positie van de koolborstels veranderd waardoor ze een langere levensduur hebben. Bij de boorhamer krijg je er een stevige koffer waarin je hem kunt opbergen. Er zit ook een handgreep bij die je erop of eraf kunt halen, afhangend van welke klus je ermee uitvoert. Er zitten geen SDS betonboren of beitels bij, die zul je er zelf bij aan moeten schaffen. Op de veiligheid is ook gelet door de aangebrachte veiligheidsslipkoppeling, een slagstop en een beveiliging tegen het onbelast slaan.

CHECK PRIJS


2. Bosch PBH 2500 SRE – adapterboorhouder om te schroeven met normale schroefbits

2.-Bosch-PBH-2500-SRE_800

Voordelen
 • Te gebruiken voor middelzware tot zware klussen
 • Ligt niet zwaar in de hand
Nadelen
 • Beitels moet je zelf erbij aanschaffen, deze worden niet meegeleverd
 • Snoer is niet lang waardoor je vaak een verlengsnoer nodig hebt

Bosch staat bekend om kwalitatief goed elektrisch gereedschap en zo ook deze boorhamer. Met deze krachtige boorhamer kun je eenvoudig in beton en metselwerk boren. De kracht ligt hem in het pneumatische hamer- en slagmechanisme. Zo heb je meer kracht tijdens het boren in beton. Hij ligt niet zwaar in de hand waardoor je niet veel kracht nodig hebt tijdens het klussen. De SDS-adapterboorhouder die meegeleverd wordt zorgt er voor dat je kunt schroeven en boren. Hier passen namelijk normale schroefbitjes en boortjes in die een ronde schacht hebben.

Doordat er een SDS-plus wisselsysteem op zit kun je in no-time de boren en beitels verwisselen zonder tussenkomst van gereedschap.

Wat voor middelzware tot zware klussen kun je met deze boorhamer uitvoeren? Natuurlijk boren en hameren in beton. Zelfs het verwijderen van tegels in de keuken of badkamer gaat met behulp van dit stuk gereedschap. Om kabels weg te werken in de muur kun je er ook sleuven mee in de wand uitbeitelen. Daarnaast kun je er lichte hakwerkzaamheden mee verrichten. Gebruik daar de beitel voor. De beitelfunctie maakt gebruik van Vario Lock zodat er verschillende beitel posities kunnen worden gekozen. Bij deze set krijg je er onder andere een handige opbergkoffer en borenset bij.

CHECK PRIJS


3. Powerplus POWE10060 – krachtige boorhamer

3.-Powerplus-POWE10060_800

Voordelen
 • Er zit een vergrendelknop op zodat je hem tijdens gebruik vast kunt zetten
 • Geschikt voor het zwaardere werk
Nadelen
 • Bij langdurig gebruik kan de machine heet worden

Voor het zwaardere boor- en hakwerk kom je uit bij de boorhamer van Powerplus, de POWE10060. Ondanks dat hij geschikt is om zwaardere klussen ermee te ondernemen is het toch een compact apparaat. Met behulp van een hulphandgreep heb je extra steun tijdens het gebruik en ligt hij daardoor prettig in de hand. Door zijn kracht boor je niet alleen eenvoudig door beton heen maar kun je ook in staal boren. Dat is niet voor alle boorhamers weggelegd.

Gebruik de vergrendelknop om hem vast te zetten tijdens gebruik zodat je ermee kunt blijven boren zonder de startknop constant ingedrukt te houden.

De SDS-adapter zorgt ervoor dat je ronde boren kunt gebruiken maar ook schroefbitjes kunt gebruiken. Deze zit los bij de machine. Wat krijg je allemaal nog meer bij de aanschaf van deze boorhamer? Naast de boorhamer krijg je er diverse boren bij in verschillende gangbare maten. Ook krijg je er een puntbeitel en platte beitel bij zodat je deze er niet apart bij hoeft te kopen. Al deze onderdelen worden netjes in een opbergkoffer bewaard. Om de machine goed te onderhouden, maak je gebruik van vet om zo de boorkop te smeren.

CHECK PRIJS


4. FERM HDM1028 – inclusief boren en beitels

4.-FERM-Boorhamer_800

Voordelen
 • Veel accessoires waaronder boren en beitels
 • Heeft een krachtig vermogen
 • Niet duur in aanschaf
Nadelen
 • Niet ideaal voor het fijnere werk
 • Geleidesysteem klikt niet makkelijk op de boorhamer
 • Voelt redelijk zwaar in de hand

Er zijn mensen die graag en veel klussen. Voor de hobby als voor het werk. De FERM HDM1028 boorhamer is voor dit soort mensen het overwegen waard. Hij heeft een krachtig vermogen waardoor deze boorhamer de zwaardere klussen aankan. Boor met gemak in beton of metselwerk tot 26 mm en zelfs voor het boren door metaal kan hij gebruik worden tot een maximale dikte van 13 mm. Dankzij de pneumatische slagkracht die dit apparaat heeft kan hij gebruikt worden om grotere gaten te boren in harde ondergronden. Gebruik hem ook als sloophamer als er iets weggehakt moet worden. Dankzij de softgrip ligt hij lekker in de hand.

Op deze multifunctionele boorhamer zitten maar liefst 3 functies. Gebruik hem om gaten te boren, voor het hamerboren en voor het beitelwerk. Zodra je gebruik maakt van de beitel, zet je de draaistop aan.

Klussen zoals het uitbeitelen van kabelsleuven in de muur, het verwijderen van tegels en diverse sloopwerkzaamheden gaan prima met dit apparaat. Deze boormachine heeft een wat langer snoer en geeft daardoor meer bewegingsvrijheid. Je zult niet altijd een verlengsnoer nodig hebben. Bij dit apparaat worden aardig wat hulpstukken meegeleverd. Een aantal boren in verschillende maten maar ook beitels. Gebruik de tube vet om de boorkop regelmatig te smeren voor een langere levensduur. Alle accessoires passen mooi bij de boorhamer in de opbergkoffer die je er ook bij krijgt.

CHECK PRIJS


5. Bosch Professional GBH 2-28 F – KickBack Control

5.-Bosch-Professional-GBH-2-28-F_800

Voordelen
 • Krachtig en niet zwaar in gebruik
 • Veilig in gebruik
Nadelen
 • Duur in aanschaf

Ben je fan van het merk Bosch met betrekking tot het gebruik van elektrisch gereedschap? Dan ben je misschien wel geïnteresseerd in de Bosch GBH 2-28 F. Deze boorhamer heeft heel wat verbeterpunten ten opzichte van de andere modellen van hetzelfde merk. Wat zijn zoal wat punten? Hij maakt gebruik van een SDS-Plus wisselboorhouder. Zo kun je snel wisselen tussen boren zonder gereedschap te hoeven gebruiken. Om door te kunnen werken zet je de vastzetknop om. Daardoor hoef je zelf alleen het apparaat te begeleiden zonder moe te raken van het constant ingedrukt houden van het knopje.

Tijdens gebruik wordt je beschermd door het KickBack Control. Dit zorgt ervoor dat bij een tegenslag het risico van letsel beperkt wordt.

Om minder last te hebben van trillingen zit er een trillingsdemping op met contrapendelmechanisme. Een kogelmof helpt het voorkomen van draadbreuken. Dan zit er nog een draaibare borstelplaat op die zorgt voor een gelijke kracht om links als rechts te draaien. Mocht de boor vast komen te zitten dan kun je met deze machine zowel rechts als links draaien om de boor toch los te krijgen. Het enige nadeel van deze machine is misschien wel dat hij wat aan de hoge prijs is. Je krijgt er ook geen boren of beitels bij. Wel wordt hij geleverd met een handige opbergkoffer zodat je al je accessoires netjes bij elkaar op kunt bergen.

CHECK PRIJS


6. Makita DHR171z 18V Li-Ion SDS – werkt op accu

6.-Makita-DHR171z-18V-Li-Ion-SDS_800

Voordelen
 • Geen verlengsnoer nodig, je kunt je vrij bewegen omdat hij op een accu werkt
 • Licht in gewicht
Nadelen
 • Er wordt geen accu meegeleverd
 • Geen beitelfunctie

Wil je liever een boorhamer die op een accu werkt in plaats van met een snoer? Dan kom je automatisch uit bij de Makita DHR171z. Het is een boorhamer die geschikt is voor de lichte klussen omdat hij niet veel vermogen heeft. Maar hierdoor is hij compact en een stuk lichter in gewicht. Je kunt hem voor zowel bovenhandse als horizontale bewerking gebruiken. Het is ook een snelle SDS-Plus boorhamer waarbij je zeer lage trillingen voelt. Omdat de motor zonder koolborstel werkt hoef je deze ook niet te vervangen.

Alle 18V Li-Ion batterijen van Makita passen op deze boorhamer, ideaal als je meer accu gereedschap van Makita hebt.

Het voordeel van deze boorhamer is natuurlijk dat je geen snoer hebt en vrij bent om te bewegen. Maar dat maakt wel dat hij alleen geschikt is voor lichte werkzaamheden omdat anders de accu zo leeg is. Je krijgt er geen accu bij als je hem aanschaft, daarom is het handig als je al gereedschap van Makita hebt. Gebruik hem alleen voor het boren van gaten, er zit namelijk geen beitelfunctie op.

CHECK PRIJS


7. Makita HR2230 – lang snoer voor meer bewegingsvrijheid

7.-Makita-Boorhamer-HR2230_800

Voordelen
 • Lang snoer dat zorgt voor meer bewegingsvrijheid
 • Geschikt voor de middelzware klussen
Nadelen
 • Er zitten bijna geen accessoires zoals een boor bij
 • Niet geschikt voor het zware werk

Makita ligt goed in de markt als het gaat om elektrisch gereedschap. Ze kunnen goed meekomen met de concurrentie. Zo ook deze boorhamer HR2230. Wat maakt hem verschillend van de andere modellen? Met dit model kun je gaten maken in harde materialen zoals beton of gesteente. Er zit een kloppende werking op de boorhamer zodat je zelf niet veel kracht hoeft uit te oefenen om een gat te kunnen boren in hard materiaal.

De machine is duurzaam in gebruik omdat hij beschermd is tegen stof en ook de koolborstels zijn beter beschermd omdat deze van positie veranderen als je naar links of rechts schakelt. Zo is de motor krachtiger en slijten deze borstels minder snel.

De boorhamer is licht in gewicht en bij aanschaf krijg je hem in een handige opbergkoffer. Er zitten geen boortjes of beitels bij, deze zul je er zelf apart bij aan moeten schaffen. Voor de veiligheid zit er een veiligheidsslipkoppeling op. Het snoer wat eraan vastzit is vrij lang waardoor je minder vaak gebruik hoeft te maken van een verlengsnoer. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je niet een accu op hoeft te laden tussendoor en is hij meteen krachtiger in gebruik als dat je een boorhamer met accu gebruikt.

CHECK PRIJS

De beste boorhamer voor jou

Voor de zwaardere klussen kies je in plaats van een klopboormachine voor een boorhamer. Waarom? Zodat je makkelijker door harde materialen zoals beton of een gemetselde wand komt. Hoe hoger de slagkracht, hoe meer kracht je hebt voor de klus.

Waar kun je nog meer op letten? Zorg voordat je begint met boren of hakken dat je van tevoren met een geschikte leidingzoeker hebt waargenomen waar verborgen leidingen zitten. Deze wil je niet raken tijdens je werk. Gebruik daarnaast beschermende kleding, gezichts- en gehoorsbescherming. Zo verminder je het risico op letsel en heb je meer plezier van de beste boorhamer voor de te verrichten werkzaamheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.