Beste Onkruidbrander

Je tuin snel en blijvend onkruidvrij maken kan op verschillende manieren. Eén zo een manier is om dit te doen met behulp van een onkruidbrander. Deze werken of op gas of op elektriciteit. Beide soorten zorgen dat het onkruid uitdroogt en na een paar behandelingen afsterft.

Waarom zou je voor een elektrische onkruidbrander kiezen? Dan heb je niet te maken met een grote, lompe gasfles of met een kleine gasfles die je op de brander klikt en die juist weer snel leeg raakt. Aan de andere kant, waarom zou je voor een gasbrander kiezen? Dan heb je niet te maken met een elektrisch snoer waar je een verlengsnoer aan vast moet zetten. Al met al maakt die keus niet veel uit. Wat vind jij prettig?

Mijn lijst met de Beste Onkruidbrander 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Rothenberger Eco1-Rothenberger-Eco-Onkruidbrander_100Aandrijving: Gas / Lengte gasslang: 5 meter
Keuze van de redacteur

Kinzo Onkruidbrander2-Kinzo-Onkruidbrander-met-Gasflessen_100Aandrijving:Gas / Totaal gewicht: 1 kg
Keuze van de redacteur
Hozelock Green Power Evolution3-Hozelock-Green-Power-Evolution_100Aandrijving: Elektrisch / Kabellengte: 1,5 meter / Totaal gewicht: 1,5 kg
Hozelock Ecopower4-HOZELOCK-ECOPOWER-ELEKTRISCHE-ONKRUIDBRANDER_100Aandrijving: Elektrisch / Kabellengte: 1,2 meter / Totaal gewicht: 1,6 kg
CFH GV 9005-CFH-GV-900-Gasbrander-onkruidbrander_100Aandrijving: Gas / Lengte gasslang: 5 meter / Totaal gewicht: 750 gram
Toolland Gas Onkruidbrander6-Toolland-gas-onkruidbrander_100Aandrijving: Gas / Lengte gasslang: 5 meter / Totaal gewicht: 2 kg
Kinzo Onkruidbrander set7-Onkruidbrander-set-met-4-gasflessen_100Aandrijving: Gas / Totaal gewicht: 417 gram

 

 

1. Rothenberger Eco – snel en eenvoudig in gebruik

1-Rothenberger-Eco-Onkruidbrander_800

Voordelen
 • Brand het onkruid snel weg
 • Makkelijk in gebruik
Nadelen
 • Er komt een behoorlijke hitte vanaf waardoor snel iets in de buurt vlam kan vatten
 • Het kan wat lastig zijn om de juiste gasfles erbij te vinden als je niet veel van deze apparatuur afweet

Er bestaan verschillende hulpmiddelen om je tuin onkruidvrij te maken. Dat kan bijvoorbeeld heel makkelijk met chemische hulpmiddelen. Maar mocht je een groot oppervlakte onkruidvrij moeten maken dan zou je kunnen overwegen om de Rothenberger Eco Onkruidbrander aan te schaffen. Deze is niet alleen geschikt voor het wegbranden van onkruid maar kan ook gebruikt worden als dakbrander. Voor zowel privégebruik als voor werkgerelateerde klussen.

Deze onkruid-, dakbrander is geschikt voor diverse klussen. Hij is goed te gebruiken bij dakisolatie, het drogen van beton, maar dus ook om onkruid en mos mee te verwijderen.

Wat heb je aan deze eco onkruidbrander? Hij ligt niet zwaar in de hand op het moment dat je onkruid weg gaat branden of als je dakisolatie aanbrengt. Je sluit hem aan op een gastank. Wat vervelend kan zijn is dat je de gastank constant mee moet slepen van de ene positie naar de andere. De leiding is wel 5 meter lang maar is niet genoeg als je grote oppervlakken moet beslaan. Houdt de brander niet te dicht bij het te branden oppervlak omdat hij een behoorlijke hitte afgeeft en je niet iets in brand wilt steken wat niet weggebrand hoeft te worden. Bij aanschaf van dit product krijg je er een propaan drukregelaar en slang bij.

CHECK PRIJS


2. Kinzo Onkruidbrander – inclusief gasflessen

2-Kinzo-Onkruidbrander-met-Gasflessen_800

Voordelen
 • Ideaal voor het kleinere werk
 • Goedkoop in aanschaf
Nadelen
 • Werkt niet bij lang gras of groot onkruid
 • De automatische ontsteker hapert snel

Mocht je het vervelend vinden om met een gastank te slepen als je onkruid aan het wegbranden bent in je tuin? De Kinzo Onkruidbrander is dan een ideaal hulpmiddel. Deze gasbrander werkt op een kleine gasfles. Daar krijg je er een aantal van meegeleverd als je hem nieuw aanschaft. Deze plaats je op de brander en zo kun je je vogelvrij bewegen. Waar kun je hem voor gebruiken? Naast het verwijderen van onkruid kun je er ook verf mee verwijderen, mierennesten uitroeien, solderen of zelfs leidingen ontdooien die zijn dichtgevroren. Ga je barbecueën, wacht dan niet totdat de kolen heet zijn. Zet deze gasbrander erop en je kunt binnen no-time beginnen met het braden van vlees. Het is echt een handig hulpmiddel voor gebruik bij huis.

Met deze gasbrander verwijder je op een milieuvriendelijke manier onkruid en mos. Zodoende heb je geen chemische bestrijdingsmiddelen meer nodig.

Hoe werkt deze onkruidbrander? Houdt de brander niet te dicht bij het onkruid en brand het niet volledig weg. Het is voldoende om het onkruid te verhitten en herhaal deze behandeling minimaal twee keer. Zo verzwak je het wortelgestel waardoor het onkruid definitief wordt verwijderd. Bij het handvat zit een gastoevoer hendel waarbij je de grootte van de vlammen kunt regelen zodat de planten en struiken niet vlam vatten. Er zit een automatische ontsteker op die nog wel eens wil weigeren. Houdt dus een aansteker of lucifers bij de hand mocht de ontsteker niet werken.

CHECK PRIJS


3. Hozelock Green Power Evolution – elektrische onkruidbrander

3-Hozelock-Green-Power-Evolution_800

Voordelen
 • Milieuvriendelijk doordat er geen gas en chemische middelen aan te pas komen
 • Geen gedoe meer met het wisselen van de gasflessen
Nadelen
 • De steel van de brander is niet verstelbaar
 • De hittebeveiliging gaat soms te snel in werking waardoor de klus langer duurt dan nodig

Op zoek naar een veilige manier van onkruidverdelgen? De elektrische onkruidbrander van Hozelock verwijderd eenvoudig het onkruid uit je tuin. Zowel in het gazon, een bloembed of zelfs tussen de tuintegels. Doordat er een beschermkap over het hitte element zit heb je minder kans om omliggende planten en struiken te beschadigen. Er komen ook geen afvalstoffen vrij. Houdt de brander niet te lang op een plek, een paar seconden is al voldoende voor het juiste resultaat. Hij bereikt namelijk een zeer hoge temperatuur en je wilt het onkruid niet verbranden. De hitte die vrijkomt is ook goed te gebruiken voor het aansteken van de barbecue. Binnen een paar minuten zijn de kooltjes heet genoeg. Er komen geen aanmaakblokjes meer aan te pas. Gebruik de ventilatorstand op de brander om de barbecue die uit dreigt te gaan weer aan te wakkeren.

De Hozelock Green Power Evolution maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, gas of een open vlam.

Wat doe je na gebruik van dit apparaat? De meeste modellen moet je even wegzetten om af te koelen alvorens je deze kunt opbergen. Dat werkt op dit model anders. Na het gebruik van de onkruidbrander, zet je de ventilatorstand aan van het apparaat. Hierdoor koelt het apparaat snel en op de juiste manier af. Zo kun je hem snel en veilig opbergen zonder brandschade op te lopen. Dit doe je aan het geïntegreerde ophanghaakje. Omdat het een elektrische onkruidbrander is heb je niet te maken met gasflessen of een gastank. Wat wel vervelend kan zijn, is dat het elektrische snoer niet heel lang is en je dus altijd een verlengsnoer erbij moet gebruiken.

CHECK PRIJS


4. Hozelock Ecopower Elektrische Onkruidbrander – milieuvriendelijk

4-HOZELOCK-ECOPOWER-ELEKTRISCHE-ONKRUIDBRANDER_800

Voordelen
 • Werkt via een thermische schok
 • Zeer efficiënt apparaat
Nadelen
 • Het elektrische snoer is kort
 • Om het onkruid te verhitten heb je veel geduld nodig, dit duurt namelijk langer als aangegeven staat

Ben je iemand die graag milieubewust bezig is? De Hozelock Ecopower is een onkruidbrander die op elektra werkt. Met deze elektrische gasbrander kom je op veel plekken in je tuin zoals je gazon, je oprit of het bloembed. Ook het onkruid tussen de tuintegels is verleden tijd. Ook op deze brander van Hozelock zit een beschermkap die het hitte element afschermt. Dat maakt hem veilig en efficiënt in gebruik want er is geen open vlam zichtbaar zodat planten en andere objecten in de buurt van het te verbranden onkruid niet aangetast worden. Er komt geen gastank meer aan te pas en ook geen chemisch bestrijdingsmiddel. Dit maakt hem ook meteen duurzaam.

Dit is een speciale onkruidbrander die niet alleen elektrisch werkt maar ook een thermische schok gebruikt om onkruid te verdelgen.

Hoe werkt de thermische schok op deze onkruidbrander? Het weg te branden onkruid wordt maar een paar seconden aan een hoge temperatuur van ongeveer 600 °C blootgesteld. De cellen van het onkruidplantje gaan stuk tot en met de diepste wortels. Het onkruid wordt niet meteen verbrand maar gaat op deze manier langzaam dood. Zo blijft het onkruid ook weg. Dit proces zal je misschien 2 tot 3 keer moeten herhalen wil het onkruid afgestorven zijn. Gebruik de aan/uitschakelaar om het apparaat te bedienen. Omdat het een model is dat op elektra werkt heb je te maken met een snoer. Deze is niet erg lang waardoor je er altijd een verlengsnoer bij nodig hebt.

CHECK PRIJS


5. CFH GV 900 – ideaal voor de kleinere oppervlakten

5-CFH-GV-900-Gasbrander-onkruidbrander_800

Voordelen
 • Ideaal voor kleine oppervlakken
 • Voor weinig geld doet deze gasbrander wat hij moet doen
Nadelen
 • Alleen geschikt voor propaangas en niet voor butaangas
 • De gasfles is aan het gewicht die je moet meeslepen om overal bij te kunnen

Voor het bestrijden van onkruid op kleine oppervlakken kun je gebruik maken van de CFH GV 900 gasbrander. Hij werkt op gas en is in staat om onkruid en mos weg te branden op terrassen, paden en opritten. Dit werkt op een snelle en eenvoudige manier. Doordat er een regelbare gastoevoer opzit kan de brander aangepast worden aan de situatie. Dat hangt ervan af of je de gasbrander gebruikt voor het wegbranden van onkruid, mierennesten wegbrand, de gasbrander gebruikt voor dakleer, beton ermee droogt of simpelweg de barbecue ermee aansteekt.

Niet alleen onkruid wordt verwijderd maar ook de onkruidzaden, algen en schimmels kunnen niet tegen de hitte van de gasbrander.

Richt de vlam op het te verwijderen onkruid zonder deze te verbranden. Herhaal dit proces een aantal keer en je zult zien dat het onkruid niet meer opkomt. Op dit model kun je geen kleine gasfles aansluiten. Hij is geschikt voor een grote gasfles die er niet bij geleverd wordt. Deze zul je er apart bij moeten kopen. Wat je er wel bij krijgt is de gasslang en de drukregelaar. Gelukkig is de gasslang aardig op lengte zodat je de gastank niet constant hoeft te verplaatsen. Daarom is dit model ideaal om te gebruiken op kleine oppervlaktes.

CHECK PRIJS


6. Toolland Gas Onkruidbrander – ergonomisch handvat

6-Toolland-gas-onkruidbrander_800

Voordelen
 • Werkt snel en effectief
 • Makkelijk in gebruik
Nadelen
 • Geeft een enorme hitte af
 • Het materiaal doet wat goedkoop aan

Een goed en krachtig apparaat waar een enorme hitte vanaf komt is de Toolland onkruidbrander op gas. Onkruid wordt goed en snel verwijdert. Met deze gasbrander heb je snel je oprit, terras en andere plekken in je tuin mos en onkruidvrij. Er zit een grote vlam op die een enorme hitte afgeeft waarmee je op moet passen dat je andere planten en struiken niet beschadigd. De vlamtemperatuur is instelbaar tot 1300 °C. De ontsteking werkt handmatig en zodra hij werkt kun je de gasdruk regelen. Je sluit de brander aan op een grote gasfles, die je nog wel eerst zelf moet aanschaffen. Het regelventiel zit erop om zo de vlam groter of kleiner te maken, afhangend van het soort werk dat je ermee uitvoert.

De onkruidbrander heeft een ergonomisch handvat waardoor hij goed in de hand ligt. Daar zit ook een energiebesparende hendel aan die je met je hand kunt bedienen.

Zoals gezegd werkt deze onkruidbrander op een grote gasfles. Doordat de lengte van de gasslang redelijk lang is hoef je de gasfles niet constant te verplaatsen. Daarom zou je deze gasbrander het beste in kleine tuinen kunnen gebruiken om je zo heel wat frustratie te besparen door de gasfles door de tuin mee te slepen. Naast de gasslang krijg je er een ook drukregelaar bij met een handleiding om je goed in te lezen alvorens je de tuin met deze gasbrander onkruidvrij gaat maken.

CHECK PRIJS


7. Kinzo Onkruidbrander set – super licht in gewicht

7-Onkruidbrander-set-met-4-gasflessen_800

Voordelen
 • Super licht in gewicht
 • Geschikt voor diverse kleine klusjes
Nadelen
 • Niet geschikt voor grotere oppervlakken

Een onkruidbrander die licht in gewicht is en werkt via een elektrische ontsteking vind je in de Kinzo Onkruidbrander. Omdat hij werkt op gasflesjes die je op de brander klikt is hij handig in gebruik. Deze onkruidbrander kan meer dan alleen onkruid verdelgen. Je kunt hem ook gebruiken om de barbecue aan te maken, waterleidingen helpen ontdooien en mocht het buiten sneeuwen kun je je oprit er sneeuw- en ijsvrij mee maken. Zelfs vervelende insecten hebben geen schijn van kans tegen deze verdelger.

De gasflesjes zijn ook super licht waardoor de hele gasset licht in gewicht is en je er makkelijk mee kunt werken.

Gebruik je hem om je onkruid mee te verwijderen? Houdt de brander dan even heel kort op het onkruid waardoor het onkruid de kans krijgt om te verdrogen. Deze sterft na een paar behandelingen uit. Zo kom je eenvoudig en snel van al je onkruid af in je tuin. Gebruik hem alleen op kleine oppervlakken want met de kleine gasflesjes ben je gauw door je voorraad heen als je grotere oppervlakken schoon wilt krijgen. Koop je deze Kinzo onkruidbrander? Dan krijg je er standaard 4 gasflesjes bij.

CHECK PRIJS

Welke beste onkruidbrander is handig voor jou?

Het is wel even een kunst om de onkruidverdelger op de juiste manier te gebruiken. Je wilt het onkruid namelijk niet verbranden want doe je dat wel dan vormt dit juist een goede voedingsbodem voor het nieuwe onkruid. Je hebt dus een beetje geduld nodig omdat je dit proces van onkruidverdelgen een aantal keer moet herhalen wil het succes hebben. Maar het voordeel is wel dat je milieubewust bezig bent want door het onkruid met behulp van een gasbrander of elektrische brander te verwijderen heb je geen chemicaliën meer nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.