Beste Gehoorbescherming

Gehoorbescherming is nodig om je oren te beschermen tegen veel en hard geluid. Doe je dit niet dan loop je het risico om gehoorbeschadiging op te lopen wat niet meer teruggedraaid kan worden. Wanneer je merkt dat je gehoor beschadigt is, dan is het vaak al veel te laat om er iets tegen te doen. Daarom gebruik je altijd gehoorbescherming zodra je te maken hebt met luide of harde geluiden.

Dit kan zijn als je doe-het-zelf werkzaamheden uitvoert of als je in de bouw werkt. Zelfs werk in bepaalde fabrieken gaat niet zonder het dragen van goede gehoorbescherming. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oorkappen met of zonder radiofunctie. Dit zul je terug zien in de prijs. Hoe deze op je hoofd zit is ook heel belangrijk want een goed draagcomfort is onmisbaar als je hem lange tijd op hebt.

Mijn lijst met de Beste Gehoorbescherming 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Prohear Dekko Tools1-Oorkappen-met-DAB_100SNR waarde: 31 / Radio luisteren
Keuze van de redacteur
3M Peltor X12-Oorkappen-3M-Peltor-X1A_100SNR waarde: 27
Keuze van de redacteur
Soul Taine gehoorbescherming3-Gehoorbescherming-met-Radio_100SNR waarde: 27 / Radio luisteren
TJ Store gehoorbescherming4-Gehoorbeschermer-DAB+-Bluetooth_100SNR waarde: 31 / Radio luisteren
Gardtech gehoorbeschermer5-oorkappen-met-MP3_100SNR waarde: 31 / Radio luisteren / MP3 functie
Vanderfields gehoorbescherming6-Vanderfields-Gehoorbescherming_100SNR waarde: 26

3M Peltor Optime III H540AEinhell Bladblazer7-Oorkappen-3M-Peltor-Optime-III-H540A_100SNR waarde: 35

 

 

1. Prohear Dekko Tools – zachte hoofd- en oorkussens

1-Oorkappen-met-DAB_800

Voordelen
 • Muziek luister je draadloos en heeft een lange accuduur
 • Goede geluidsdemping
Nadelen
 • De DAB laat wat te wensen over, werkt niet altijd optimaal

Je oren beschermen tegen kou is één ding, maar je gehoor beschermen tegen harde of scherpe geluiden is iets anders. Dit soort geluid wordt vaak gemaakt tijdens werkzaamheden in de bouw waar veel elektrisch gereedschap gebruikt wordt of in een fabriekshal waar machinegeluiden de boventoon voeren. De Prohear van Dekko Tools is ergonomisch en wordt ook orthopedisch aanbevolen. Het helpt je gehoor te beschermen zodat je gehoorschade voorkomt. En dat doet het niet alleen door harde geluiden af te sluiten.

Met de Prohear kun je naar de radio of naar je eigen muziek luister via Bluetooth en heb je de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren.

Je kunt gemakkelijk naar de FM radio of de DAB+ radio luisteren omdat er een DAB antenne op de gehoorbeschermer zit die een goede ontvangstgevoeligheid heeft. Daarmee kun je je favoriete zender opzetten. Maar je kunt ook je smartphone verbinden via Bluetooth of via een AUX aansluiting zodat je je eigen afspeellijst laat afspelen. Hij zit erg prettig op het hoofd vanwege de zachte oor- en hoofdkussens. Hij heeft een lange batterijduur waardoor je er lang van kunt genieten voordat de gehoorbeschermers weer opgeladen hoeft te worden. Opladen gaat dan via een USB aansluiting. Via het digitale LCD scherm met verlichting kun je zien wat je aan het afspelen bent, hier kun je ook de tijd op aflezen.

CHECK PRIJS


2. 3M Peltor X1 – geschikt voor licht industrieel lawaai

2-Oorkappen-3M-Peltor-X1A_800

Voordelen
 • Goed tegen licht industrieel lawaai
 • Lichtgewicht design
Nadelen
 • Oorkappen kunnen niet draaien
 • Kan te strak op het hoofd zitten

Om geen gehoorschade op te lopen bij geluidsoverlast kun je je oren beschermen met deze 3M Peltor X1 gehoorbeschermers. Er wordt bij 3M altijd rekening gehouden met design, comfort en bescherming. Dat zie je in deze gehoorbeschermers ook terug. Ze zijn eenvoudig in gebruik en ligt niet zwaar op het hoofd. De oorkappen die erop zitten beschermen tegen scherpe geluiden. Dit hoef je niet alleen in de bouw te dragen, maar kan bijvoorbeeld ook gedragen worden als je jezelf even wilt afzonderen omdat je aan het studeren bent. Dan zit hij lekker op het hoofd en zo hoor je ook geen omgevingsgeluiden.

Waar is deze Peltor X1 geschikt voor? Voor gebruik om licht industrieel lawaai tegen te gaan, bij het maaien met een grasmaaier, klopboren in beton en alle andere lage geluiden.

Bescherm je oren dus met dit model tegen geluiden die van machines af komen of van elektrisch gereedschap. Het is een lichtgewicht model waarbij geen gebruik is gemaakt van metaal, alles bestaat uit materiaal dat makkelijk te reinigen valt zodat je er lang plezier van kunt hebben. Voor langdurig gebruik kan dit model na verloop van tijd niet lekker meer zitten. Hij kan namelijk tegen de oren drukken of wat strak op het hoofd zitten. Voor geluiden die zwaarder zijn kun je kiezen uit een ander model van 3M.

CHECK PRIJS


3. Soul Taine gehoorbescherming – met radio

3-Gehoorbescherming-met-Radio_800

Voordelen
 • Tijdens het werk kun je naar je favoriete radiozender luisteren die je ook kunt voorprogrammeren
 • Opbergtas om in op te bergen na gebruik
Nadelen
 • De SNR-waarde is niet zo hoog waardoor hij niet de bescherming biedt bij hele harde geluiden

Wil je je helemaal kunnen afsluiten voor harde geluiden van buitenaf? De Soul Taine gehoorbescherming kan je daarbij helpen. Dit is gehoorbescherming waarbij je wel naar de radio kunt luisteren tijdens het werk. Naast het luisteren naar je favoriete radiozender kan hij ook gelinkt worden met je smartphone via Bluetooth en heeft hij een DAB+ en AUX-ingang. Hij heeft er ook een antenne op zitten die een zeer gevoelig ontvangst heeft. De antenne zit overigens niet in de weg tijdens het werk.

Dankzij de zachte oorkussens en het stalen hoofdstuk wordt er extra draagcomfort geboden tijdens gebruik.

Doordat er een speaker op zit kun je binnenkomende oproepen beantwoorden. Dit werkt via de Bluetooth verbinding. Zo kun je dus ook handsfree bellen! Dit kan met het besturingssysteem van zowel iOS als Android. Het hoofdstuk is verstelbaar zodat je hem naar de grote van je hoofd kunt zetten. Via het LCD-scherm kun je informatie aflezen. De batterij is oplaadbaar en geeft via een indicator aan of hij bijna leeg is. De gehoorbeschermer is medisch en orthopedisch aanbevolen en is ook nog eens ergonomisch. Hij is redelijk aan de prijs maar daar krijg je meer voor terug dan alleen de gehoorbeschermer. Je krijgt er namelijk ook een beschermhoes bij om hem netjes in op te bergen na gebruik en nog een aantal handige accessoires.

CHECK PRIJS


4. TJ Store gehoorbescherming – zit lekker op het hoofd

4-Gehoorbeschermer-DAB+-Bluetooth_800

Voordelen
 • Zit comfortabel op het hoofd tegen de oren aan
 • De mogelijkheid om je eigen radiozender te beluisteren en deze vervolgens op te slaan als voorkeurzender
Nadelen
 • Is aardig aan de prijs
 • De geluidskwaliteit laat soms wat te wensen over

Goede gehoorbescherming voorkomt dat je in de loop van de jaren beschadiging aan je gehoor oploopt. Bescherm je daarom tegen harde geluiden en lawaai door een gehoorbeschermer van TJ Store te dragen. Dit model beschermt niet alleen je gehoor maar heeft ook een DAB+ radio ingebouwd zitten. De antenne die erop zit zorgt voor goed ontvangst zodat je makkelijk de juiste zender kunt vinden en deze kunt opslaan. Luister je liever naar je eigen afspeellijst? Koppel hem dan via Bluetooth aan je smartphone. Dit model heeft geen AUX-ingang om er via een kabel muziek op af te kunnen spelen.

De gehoorbeschermer heeft brede comfortabele oorkussens zodat hij lekker op je hoofd zit tijdens het werk.

Niets is prettiger dan tijdens je werk of andere bezigheden gezellig naar muziek te kunnen luisteren. Je kunt zelf het volume aanpassen met de knoppen die aan de oor bevestigd zit. Aan de hand van het digitale scherm kun je gegevens aflezen waarbij je ook een uurwerk functie hebt. Zo blijf je bij de tijd. Je kunt het beste na werktijd of na gebruik de gehoorbescherming opladen, omdat hij werkt via een oplaadbare batterij. Daarvoor wordt een oplaadkabel meegeleverd. Dit model is ook weer medisch, orthopedisch en ergonomisch aanbevolen.

CHECK PRIJS


5. Gardtech gehoorbeschermer – met MP3 speler

5-oorkappen-met-MP3_800

Voordelen
 • Heeft een goede geluidsdemping
 • Voelt zacht op de oren
Nadelen
 • Stoort bij de FM-radio frequenties zodat je vaak alleen ruis hoort

Lekker muziek luisteren tijdens de klus en tegelijkertijd je gehoor beschermen tegen harde geluiden van gereedschap of van machines wordt mogelijk als je de gehoorbeschermer van Gardtech draagt. Een goede gehoorbeschermer is nodig om zo gehoorschade te voorkomen. Simpele oordopjes die je normaal gesproken gebruikt om muziek te luisteren zijn niet afdoende omdat deze het harde geluid niet tegenhouden. Dit model van Gardtech heeft stevige en tegelijkertijd zachte oorkussens waardoor je hem lange tijd op kunt houden. De hoofdsteun pas je aan aan de grote van het hoofd.

Waarom je nog meer voor dit model kunt kiezen is omdat je er MP3 files op kunt downloaden via je laptop of pc. Dit doe je met behulp van een USB aansluiting.

Speel je eigen afspeellijst af of koppel je telefoon via Bluetooth met de gehoorbeschermer om zo je favoriete muziek af te spelen. Ben je iemand die liever radio luistert, dan is dat ook mogelijk. De antenne steekt niet uit zoals bij de andere modellen wel het geval is. Er zit namelijk een ingebouwde antenne in verwerkt om de radiozenders te zoeken. Deze kan wel wat storing veroorzaken tijdens het zoeken naar de juiste zenders. Ook zit er een AUX-input in. Hij werkt op oplaadbare batterijen die ongeveer 10 uur meegaan. Het opladen gebeurt vrij vlot, maar liefst in 3 uur tijd kun je hem weer volledig gebruiken.

CHECK PRIJS


6. Vanderfields professionele gehoorbescherming – lichtgewicht design

6-Vanderfields-Gehoorbescherming_800

Voordelen
 • Licht in gewicht
 • Zit lekker op het hoofd
Nadelen
 • Niet geschikt voor hard geluid

Ben je op zoek naar een goedkoop maar goed model gehoorbescherming? Overweeg dan Vanderfields Gehoorbescherming. Dit is een beschermer waar geen radio bij inzit zodat je alleen je gehoor beschermt tegen industriële geluiden. Hij biedt een goede comfort aan voor het hoofd en de oren en geeft de juiste bescherming tegen geluid waardoor je hem wel een paar uur achtereen zou kunnen dragen. En omdat hij super licht in gewicht is voel je hem amper op je hoofd zitten.

Omdat dit model geen hoge SNR-waarde heeft is hij geschikt voor algemene werkzaamheden en wordt hij aangeraden voor bijvoorbeeld het jagen in het wild.

Zelfs studenten die in alle rust willen studeren hebben ook veel aan dit model. Hij is te vinden in verschillende kleuren. De hoofdband kun je aanpassen aan het hoofd en na afloop helemaal inschuiven zodat je hem klein kunt wegbergen. Het kan zijn dat je hem wat strak op het hoofd voelt zitten maar dat kan even wennen zijn. Voor deze prijs heb je een handig model gehoorbeschermer in handen.

CHECK PRIJS


7. 3M Peltor Optime III H540A – hoge SNR-waarde

7-Oorkappen-3M-Peltor-Optime-III-H540A_800

Voordelen
 • Zeer goede demping van harde geluiden
 • Je kunt belangrijke signalen en stemgeluiden nog wel waarnemen
Nadelen
 • Hoofdband kan niet aangepast worden
 • De oorschalen zijn wat aan de dikke kant

Bescherming tegen geluiden van zware machines en scherpe geluiden kan met deze 3M Peltor Optime III. Hij beschermt je gehoor tegen zeer lawaaierige omstandigheden vanwege de dubbele oorschalen. De oorschalen zijn wel breed, maar door het zachte schuimstof heb je een goede en tegelijkertijd comfortabele pasvorm. Hij zit zo lekker dat je hem langere tijd op je oren kunt laten zitten. Hij is ook licht in gewicht.

Ondanks de hoge en harde geluiden waar je tegen beschermt wordt, kun je wel belangrijke signalen en spraak waarnemen.

Bij dit model zit alleen geen radio ingebouwd. Maar omdat hij zo goed geluid kan dempen kun je je echt concentreren op je klus en wordt je niet afgeleid. Wat als vervelend ervaren kan worden is de dikte van de oorschalen. Maar dat weegt niet op tegen de comfort en het dempen van het geluid. Je kunt de hoofdband niet aanpassen aan het hoofd. Om ervoor te zorgen dat hij niet makkelijk van je hoofd glijd zal hij meteen perfect moeten zitten. En wat ook kan bij dit model is hem goed schoonmaken zodat hij wel een langere levensduur heeft.

CHECK PRIJS

Samengevat

Er zijn heel wat verschillende soorten gehoorbescherming te vinden. Maar voor het echte zware werk heb je oorkappen nodig die je gehoor beschermen tegen hoog en zwaar geluid. Ze zijn te krijgen met en zonder mogelijkheid om radio te luisteren. Kies je een model uit die over de mogelijkheid beschikt om radio te luisteren of waar je je eigen muziek op ten gehore kan brengen, deze zijn vaak wat duurder in aanschaf. En wat ook handig is om te weten is dat hoe hoger de SNR-waarde is, hoe beter je oren beschermd zijn tegen hard geluid. Voor een langere levensduur van de gehoorbeschermers is het zaak om ze regelmatig schoon te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.