Beste Bladblazer

Je tuin winterklaar maken kan een hels karwei zijn als je geen goed tuingereedschap hebt. Het hebben van een bladblazer biedt daarbij uitkomst. Bladeren die tijdens de herfstmaanden van de bomen blijven vallen zijn met behulp van een bladblazer nog nooit zo snel opgeruimd.

Er zijn twee soorten bladblazers: met of zonder snoer. Het voordeel van een model met snoer is dat je non-stop kunt blijven werken. Daarentegen heb je wel weer een stopcontact en een verlengsnoer nodig. Een bladblazer die snoerloos is moet regelmatig opgeladen worden waardoor je misschien vaker je werk moet onderbreken, maar daar staat tegenover dat je geen last van vervelende snoeren hebt.

Mijn lijst met de Beste Bladblazer 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Black+Decker GW30301.-BLACK+DECKER-GW3030-Bladblazer_100Blaas-, zuig- en versnipperfunctie / Opvangzak: 50L / Gewicht: 4,8kg
Keuze van de redacteur
Hyundai 3-in-1 Bladblazer2.-Hyundai-3-in-1-bladblazer-3000W_100Blaas-, zuig- en versnipperfunctie / Opvangzak 35L / Gewicht: 3,4kg
Keuze van de redacteur
Bosch ALB 18LI3.-Bosch-ALB-18-LI-Bladblazer_100Blaasfunctie / Werkt op 18V Li-Ion accu / Gewicht: 1,8kg
Makita DUB362Z4.-Makita-bladblazer---DUB362Z_100Blaasfunctie / Werkt op 2 18V Li-Ion accu’s / Gewicht: 3,5kg
Powerplus POWXG40375.-Powerplus-POWXG4037-Bladblazer._100jpgBlaas-, zuig-, versnipper- en hark functie / Opvangzak: 45L / Gewicht: 4,1kg
WOLF-Garten LBV6.-WOLF-Garten-Elektrische-bladblazer_100Blaas-, zuig- en versnipperfunctie / Opvangzak: 50L / Gewicht: 5kg
Einhell Bladblazer7.-Einhell-Accu-Bladblazer_100Blaasfunctie / Werkt op een 18V Kit Power X Change accu / Gewicht: 2,7kg

 

 

1. Black+Decker GW3030 Bladblazer – Voor snel resultaat

1.-BLACK+DECKER-GW3030-Bladblazer_800

Voordelen
 • Bladzuiger is snel en krachtig en zorgt voor het eenvoudig opruimen van tuinafval
 • Met de opvangzak vang je het tuinafval gemakkelijk op
Nadelen
 • Er wordt geen verlengsnoer bijgeleverd die wel nodig is om overal bij te kunnen komen

Black+Decker is een autoriteit op het gebied van elektrische apparaten. Zo ook deze bladblazer. Een ideaal apparaat als je snel je tuin bladvrij wilt hebben. Het heeft namelijk een krachtige motor die snel en doelgericht de bladeren opruimt en voor je kan versnipperen zodat je tijd voor andere klusjes hebt.

Deze bladblazer maakt je tuin bladvrij met behulp van de blaas-, zuig- en versnipperfunctie.

Hoe werkt dit model? Met de krachtige bladblazer blaas je alles op een hoop. Maak je gebruik van de zuigfunctie dan wordt het afval in de opvangzak opgevangen. Deze 50 liter zak leeg je na gebruik in de gft-afvalbak of op een composthoop. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Door de versnipperingsrotor wordt de afvalhoop sterk gereduceerd waardoor het sneller door de natuur wordt opgenomen.

Zodra de herfst invalt heb je niet alleen te maken met de gevallen bladeren maar ook met regen en nattigheid. Dat kan een uitdaging zijn. Maar niet voor de bladblazer van Black+Decker. Want niet alleen in droge omstandigheden maar ook in natte omstandigheden of bij vochtig weer is hij sterk genoeg om je tuin bladvrij te maken. Je kunt zelfs de snelheid van de bladblazer aanpassen. Met behulp van een verlengsnoer kom je in alle hoeken en gaten van de tuin.

CHECK PRIJS


2. Hyundai 3-in-1 3000W Bladblazer – Voor de kleine tuintjes

2.-Hyundai-3-in-1-bladblazer-3000W_800

Voordelen
 • De draagriem en de wielondersteuning maken hem handzaam en makkelijk in gebruik
 • Ideaal voor de kleinere oppervlaktes
Nadelen
 • Er komt veel fijnstof vrij uit de opvangzak
 • Hij is niet krachtig genoeg voor het wegwerken van natte bladeren

Is je tuin niet al te groot maar heb je wel last van bladafval in de herfstmaanden, dan is de Hyundai bladblazer misschien geschikt voor jou. Dit 3-in-1 model is licht in gewicht en daardoor makkelijk met behulp van een draagriem op je lichaam te dragen zonder blessures eraan over te houden. Ook maakt hij gebruik van een wielondersteuning zodat je niet het volledige gewicht hoeft te dragen.

Deze 3-in-1 lichtgewicht bladblazer blaast, zuigt en versnippert tuinafval in een handomdraai.

Hoe maak je je tuin bladvrij? Dit gaat heel eenvoudig met deze bladblazer. Blaas de bladeren of het afval in een hoek. Wil je het bladafval reduceren, dan zuig je de hoop op met behulp van de zuigfunctie. Na het opzuigen wordt het afval versnipperd en komt het terecht in de 35 liter opvangzak. Gooi het daarna of in de gft-afvalbak of op een composthoop en je bladblazer is weer klaar om de volgende hoop weg te werken.

De bladblazer is geschikt voor niet al te zwaar werk. Hij heeft voldoende zuigkracht om bladeren weg te blazen of op te zuigen zolang ze droog zijn. Ook het wegblazen of opzuigen van bladeren die tussen losse stenen liggen is geen probleem. De steentjes laat de bladblazer gewoon liggen en worden niet opgezogen.

CHECK PRIJS


3. Bosch ALB 18LI Bladblazer – Licht in gewicht

3.-Bosch-ALB-18-LI-Bladblazer_800

Voordelen
 • Licht in gewicht
 • Snoerloos
Nadelen
 • Er wordt maar 1 accu meegeleverd
 • Bij wat zwaarder werk is de accu zo leeg

Je tuin winterklaar maken op een snelle eenvoudige manier doe je onder andere met behulp van een bladblazer. Daarmee heb je in no-time al het losse tuinafval en bladeren opgeruimd. De snoerloze Bosch ALB bladblazer kan je daarbij zeker helpen.

Deze snoerloze bladblazer heeft alleen een blaasfunctie.

Wat kan deze Bosch bladblazer voor jou betekenen? Op de allereerste plaats werkt deze bladblazer zonder snoer. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken dat je net niet ver genoeg kunt komen want doordat hij snoerloos is heb je voldoende bewegingsvrijheid. De accu gaat per keer ongeveer 17 minuten mee en daarna kan hij opgeladen worden met de snellader. Gebruik je hem voor het zware werk, dan kan de accu sneller leeglopen als gepland.

Daarnaast is deze Bosch licht in gewicht en dat is een groot pluspunt. En daarbij zorgt de softgrip ervoor dat je hem lekker in de hand hebt liggen. Ondanks dat hij alleen over een blaasfunctie beschikt, is hij krachtig genoeg om alles bij elkaar te blazen. Omdat hij dus geen zuigfunctie heeft, zul je de bladeren zelf weg moeten werken of laten composteren waar je ze uiteindelijk op een hoop hebt verzameld.

Na gebruik haal de de blaasbuis eraf en bespaar je zo ruimte bij het opbergen ervan. Het is altijd verstandig om de bladblazer regelmatig te onderhouden door hem niet alleen schoon te houden maar ook de moeren, bouten en schroeven regelmatig bij langs te gaan. Zo blijf je veilig werken en vermijd je ongelukken.

CHECK PRIJS


4. Makita DUB362Z Bladblazer – Uitschuifbare blaasmond

4.-Makita-bladblazer---DUB362Z_800

Voordelen
 • Werkt op accu’s waardoor je volledige bewegingsvrijheid hebt
 • De blaaspijp is verstelbaar
Nadelen
 • Er wordt geen accu’s meegeleverd
 • Zeer duur in aanschaf als je geen draadloos Makita gereedschap hebt en dus zelf de accu’s erbij moet kopen

Werk je graag in de tuin maar vind je het vervelend om apparaten te moeten gebruiken waar je elektriciteit voor nodig hebt, kijk dan even naar deze bladblazer van Makita. Deze is namelijk snoerloos en helpt je op een krachtige manier om je tuin bladvrij te maken. Het is een compact model die lekker in de hand ligt en waarmee je de aan-en-uit knop met de duim kunt bedienen.

Voor de liefhebbers van Makita gereedschap is de Makita DUB362Z bladblazer het meest geschikt.Waarom juist voor Makita liefhebbers? Dit heeft te maken met het accusysteem. Bij al het 18V draadloze gereedschap van Makita kun je onderling de accu’s van elkaar gebruiken. Dus ook deze bladblazer van Makita werkt op zo een zelfde 18V accu die je bij je andere Makita gereedschap hebt gekocht, je zult deze accu’s van je andere gereedschap moeten gebruiken. Je krijgt namelijk bij aankoop van deze bladblazer er geen accu bijgeleverd!

De snoerloze bladblazer heeft alleen een blaasfunctie en er wordt geen accu bijgeleverd.

Voor het lichte tuinwerk is deze bladblazer geschikt. Je kunt de blaaspijp tot drie keer verlengen door deze uit te schuiven. Zo hoef je niet onnodig te bukken. Wat nog een pluspunt is, is dat hij weinig geluid maakt tijdens het gebruik en dat het een milieuvriendelijk apparaat is omdat hij op een accu werkt. Let er wel op dat je twee 18V accu’s nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken.

CHECK PRIJS


5. Powerplus POWXG4037 Bladblazer – Inklapbare hark

5.-Powerplus-POWXG4037-Bladblazer._800jpg

Voordelen
 • De aanzuigpijp is uitschuifbaar
 • Ook te gebruiken in natte omstandigheden
Nadelen
 • De naden van de opvangzak zijn heel kwetsbaar
 • Aanzuigpijp verliest kracht naarmate hij langer wordt

Regelmatig je tuin bijhouden op het moment dat de bladeren van de boom gaan vallen, kan een uitdaging zijn. Maar niet als je gebruik maakt van een handige bladblazer. De Powerplus POWXG4037 gaat je helpen bij het ondernemen van deze activiteit. Het is een handig apparaat voor een leuke prijs.

De bladblazer blaast, zuigt en versnippert bladeren en heeft als extra functie een inklapbare hark erop zitten.

Wat zijn zo een beetje de pluspunten van De Powerplus bladblazer?  Met dit apparaat blaas je de bladeren bijeen, zuig je ze op en worden daarmee versnipperd. Het maakt daarbij niet uit of het droge of natte bladeren zijn. Op de wat moeilijkere plekjes kun je gebruik maken van de inklapbare hark. Daarmee hark je het tuinafval bij elkaar en kun je het alsnog opzuigen. De opvangzak heeft een inhoud van 45 liter die je er makkelijk op en af kunt koppelen.

Je hebt ook de mogelijkheid om de aanzuigpijp uit te schuiven zodat je hem aan kunt passen aan de beste werkhoogte voor jou. Dit kan maar liefst op 10 verschillende posities. Daarnaast heeft het mondstuk wieltjes die over de grond kunnen rollen om zo het gewicht voor je te dragen want dit is niet het lichtste model. De extra handgreep en schouderriem helpen ook een handje mee om het gewicht te verplaatsen.

Wat als lastig ervaren kan worden is dat hij niet draadloos is en een verlengsnoer nodig heeft om overal bij te kunnen komen.

CHECK PRIJS


6. WOLF-Garten LBV 2600 E – Grote opvangzak

6.-WOLF-Garten-Elektrische-bladblazer_800

Voordelen
 • Heeft een grote opvangzak
 • Reduceert het afval aanzienlijk
Nadelen
 • Het aanzuigstuk is niet verlengbaar
 • Zwaar in gewicht

Het opruimen van bladeren in de herfst kan op verschillende manieren. Maar de makkelijkste en prettigste manier is om een bladblazer te gebruiken. En dan een met een zuig- en versnipperfunctie zodat het bladafval makkelijker opgeruimd kan worden. De bladblazer van WOLF-Garten kan je hierbij helpen.

Waarom is juist deze bladblazer een goede hulp? Dit model bladblazer doet alles om het jou gemakkelijk te maken. Bladeren worden weggeblazen met een hoge snelheid, het afval zuig je op in een 50 liter opvangzak en worden meteen versnipperd. Wat je uiteindelijk overhoud is gereduceerd tot een 1 op 10 verhouding en kan makkelijk op een composthoop of in de gft-afvalbak terecht. Dat de opvangzak zo groot van volume is, is ideaal omdat je deze niet om de haverklap moet legen omdat hij vol zit. Nu kun je wat langer doorwerken voordat hij weer geleegd moet worden.

Met een blaas-, zuig- en versnipperfunctie verkleind de bladblazer het bladafval aanzienlijk.

De elektrische bladblazer maakt niet veel herrie tijdens gebruik. Ter ondersteuning van het werk zitten er wieltjes op het aanzuigstuk. Zo wordt het gewicht gedragen. Maar het aanzuigstuk kan niet verlengd worden. Voor lange mensen is dit een nadeel omdat de wieltjes niet goed bij de grond kunnen, tenzij je voorover bukt. Als je er veel mee werkt kan dit klachten opleveren.

CHECK PRIJS


7. Einhell 18V Kit Accu Bladblazer – Werkt op accu

7.-Einhell-Accu-Bladblazer_800

Voordelen
 • Snoerloos
 • Makkelijk in gebruik met zijn automatische snelheidsregeling
Nadelen
 • De accu zal of tijdens of na gebruik opgeladen moeten worden
 • Heeft alleen een blaasfunctie

Zonder moeite je tuin bladvrij maken kan met deze Einhell Bladblazer. Dit model is snoerloos en werkt met een 18V accu. Zo heb je volledige bewegingsvrijheid bij het schoonhouden van je tuin. De soft-grip handgreep voelt aangenaam en helpt dat hij niet zwaar in de hand ligt. Het apparaat is daarnaast makkelijk in gebruik.

Wat is er nog meer prettig aan dit apparaat? Om alle klussen te kunnen doen zit er een elektronische snelheidsregeling op. Automatisch wordt de snelheid van de blaaskracht aangepast. Tuinafval of losse bladeren worden eenvoudig weggeblazen van elke hoek en lastig te bereiken plek. Omdat deze bladblazer snoerloos is, moet de accu natuurlijk regelmatig opgeladen worden. Je krijgt er een snellader bij zodat je snel weer aan de slag kunt na het leeglopen van de accu.

Een bladblazer met accu die snel weer opgeladen kan worden.

Mocht je meer producten van Einhell in huis hebben die via een accu werken, dan kun je de accu’s met elkaar uitwisselen mits het om een Power X Change accu gaat. De bladblazer is krachtig genoeg om droge bladeren bij elkaar te blazen, met een natte of vochtige ondergrond heeft hij meer moeite. En heb je een grote tuin, dan is het beter om te kijken naar een wat sterker model.

CHECK PRIJS

Samengevat

Of je nu een elektrische bladblazer koopt of een die op een accu werkt is een geheel persoonlijke keuze. Beiden doen wat ze moeten doen: bladeren en ander tuinafval wegwerken. De een zal natuurlijk iets krachtiger zijn als de ander. De grote van je tuin of werkoppervlak bepaalt hoe krachtig deze moet zijn.

Als je meer gebruiksgemak zoekt, kun je ook naar snoerloze modellen zoeken die een ruggedragen opvangzak hebben of naar andere modellen met een grotere opvangzak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.