Beste Stoomreiniger

Een stoomreiniger is een apparaat die het schoonmaakwerk een stuk eenvoudiger en prettiger maakt. De meeste stoomreinigers hebben meerdere functies en kunnen meer dan alleen de vloer schoon stomen. Het is namelijk ook een effectief middel om keukens, badkamers, wanden en ramen mee schoon te maken. Schoonmaken is nog nooit zo leuk geweest.

Wel is het belangrijk om het juiste model te kiezen. Wil je dat hij meerdere functies heeft? Heb je tapijt? Kies dan een model waar je een hulpstuk bij krijgt om het tapijt te kunnen reinigen. Een stoomreiniger gebruik je alleen niet op oppervlakken die geen gesloten voegen hebben. Dit kan op den duur vochtschade veroorzaken. Bij de meeste stoomreinigers krijg je informatie meegeleverd waar je deze wel en niet op kunt gebruiken.

Mijn lijst met de Beste Stoomreiniger 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Kärcher SC 31.-Karcher-SC-3-EasyFix-Premium_100Inhoud waterreservoir: 1000 ml / Lengte snoer: 4 meter / Gebruik: diverse oppervlakken
Keuze van de redacteur
Vileda Steam XXL2.-Vileda-Steam-XXL-Power-Pad_100Inhoud waterreservoir: 400 ml / Lengte snoer:
7 meter / Gebruik: vloeren
Keuze van de redacteur
Shark S6001EU3.-Shark-S6001EU-Stoomreiniger_100Inhoud waterreservoir: 350 ml / Lengte snoer: 7 meter / Gebruik: vloeren
Kärcher SC 24.-Karcher-SC-2-EasyFix_100Inhoud waterreservoir: 1000 ml / Lengte snoer:
4 meter / Gebruik: diverse oppervlakken
Vileda Steam Power Pad5.-Vileda-Steam-Power-Pad_100Inhoud waterreservoir: 400 ml / Lengte snoer: 6 meter / Gebruik: Vloeren
Black+Decker FSMH1321JSM6.-BLACK+DECKER-FSMH1321JSM-QS_100Inhoud waterreservoir: 500 ml / Lengte snoer: 6 meter / Gebruik: diverse oppervlakken
Leifheit CleanTenso 119137.-Leifheit-CleanTenso-11913._100jpgInhoud waterreservoir: 550 ml / Lengte snoer:
6,5 meter / Gebruik: Vloeren

 

 

1. Kärcher SC 3 EasyFix Premium – Non-stop bijvullen

1.-Kärcher-SC-3-EasyFix-Premium_800

Voordelen
 • Tijdens gebruik kan de stoomreiniger bijgevuld worden
 • Automatische ontkalking door ontkalkingsfilter
Nadelen
 • Je kunt het waterreservoir er niet afhalen

Kärcher staat bekend om zijn apparaten die hulp bieden bij diverse schoonmaakklussen. De SC 3 EasyFix is een stoomreiniger waarmee je eenvoudig hardnekkig vuil kunt verwijderen en maar liefst 99,9% van de bacteriën dood. Bij deze stoomreiniger krijg je veel accessoires meegeleverd om verschillende schoonmaakklussen nog makkelijker aan te kunnen. Naast het reinigen van tegels in het huis, heb je met deze stoomreiniger ook de mogelijkheid om tapijt schoon te maken met behulp van de tapijtborstel.

Niet alleen vloeren en tegelwanden zijn eenvoudig te reinigen. Met behulp van de diverse accessoires maak je ook kookplaten en afzuigkappen schoon en kun je in moeilijk bereikbare hoekjes komen.

Hoe werkt deze stoomreiniger? Na het vullen van het waterreservoir kun je snel van start. Binnen 30 seconden is hij opgewarmd. Mocht het reservoir tussendoor leegraken, dan hoef je hem niet uit te zetten. Het waterreservoir kan namelijk gewoon tijdens het gebruik bijgevuld worden. Let er wel op dat het waterreservoir niet afneembaar is. Je hoeft niet bang te zijn voor kalkaanslag want het apparaat heeft een automatisch ontkalkingsfilter. Het enige wat je moet doen is regelmatig het ontkalkingspatroon vervangen.

Ondanks dat dit product redelijk prijzig is, bespaar je op de kosten van schoonmaakmiddelen. Deze hoef je namelijk niet bij het water te voegen. Het vuil wordt verwijderd door de stoom. Waarom hij EasyFix heet heeft te maken met de eenvoudige bevestiging van de accessoires en doeken. De bodemdoek bijvoorbeeld kun je zonder deze met je handen te hoeven aanraken vastmaken aan de vloermond en weer verwijderen.

CHECK PRIJS


2. Vileda Steam XXL Power Pad – Snelle opwarmtijd

2.-Vileda-Steam-XXL-Power-Pad_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Geen chemicaliën nodig
Nadelen
 • Is alleen geschikt om vloeren te reinigen
 • Je kunt hem niet tussendoor bijvullen

Vileda is ook een bekend merk dat schoonmaakklussen aangenamer en makkelijker maakt. Deze stoomreiniger Steam XXL maakt oppervlakken hygiënisch en grondig schoon, 99,9% van de bacteriën worden hiermee verwijderd. Door zijn compacte vorm glijdt hij snel en eenvoudig over vloeroppervlakken. Hij heeft een driehoekig stoommondstuk waarmee je in alle hoeken schoon kunt maken. Schoonmaken kan dan ook op elke soort van vloer: tegelvloeren, matten en tapijten.

Deze stoomreiniger maakt gebruik van twee standen die het mogelijk maken om hem ook op delicate vloeren te kunnen gebruiken.

Wat kan deze Vileda Steam XXL? Zodra je het reservoir met water gevuld hebt, is hij slechts binnen 15 seconden al opgewarmd en klaar voor gebruik. Vlekken, vuil en vet worden makkelijk weggewerkt dankzij de hete stoom. Je kunt hem niet tijdens het gebruik bijvullen en ook kan het reservoir er niet afgehaald worden. Deze vul je wel makkelijk bij met de bijgeleverde vulbeker. Bij aanschaf krijg je er een aantal verschillende microvezeldoeken bij om verschillende oppervlakken grondig te kunnen reinigen.

Omdat de Steam XXL reinigt zonder chemische middelen te hoeven toevoegen, help je niet alleen het milieu een handje maar bespaar je zo ook kosten en voorkom je het inademen van chemische dampen. Dankzij zijn lange snoer kun je op meer plekken komen zonder constant van stopcontact te hoeven wisselen. Houdt er wel rekening mee dat hij alleen geschikt is om vloeren mee schoon te maken.

CHECK PRIJS


3. Shark S6001EU – Click ‘n Flip functie

3.-Shark-S6001EU-Stoomreiniger_800

Voordelen
 • Waterreservoir tussentijds bij te vullen
 • Schoonmaakpads zijn eenvoudig op en af te klikken
Nadelen
 • Is alleen geschikt voor het schoonmaken van vloeren
 • Klein waterreservoir

De Shark S6001EU stoomreiniger is een eenvoudig te gebruiken apparaat die allerlei soorten vloeren grondig en hygiënisch schoonmaakt. Hij verwijderd 99,9% van de bacterien. Kom je op een plek waar het vuil zeer hardnekkig is dan schakel je de Blaster Steam functie in. Bij deze functie komt er even extra heet stoom uit het mondstuk zodat je nog makkelijker de hardnekkige aanslag kunt verwijderen. En met de Dirt Grip technologie wordt het vuil snel opgepakt en vastgehouden. De vloer is daardoor ook weer snel opgedroogd.  Ben je overgevoelig voor chemische stoffen, dan zul je daar met deze stoomreiniger geen last van hebben. Je hoeft namelijk geen schoonmaakmiddel aan het water toe te voegen.

Het waterreservoir van deze stoomreiniger kun je tussentijds bijvullen zonder te hoeven wachten totdat het water weer op temperatuur is.

Wat maakt deze stoomreiniger zo speciaal? De microvezelpad die de stoomreiniger gebruikt klik je eenvoudig op het apparaat. Tijdens gebruik kan deze pad aan twee kanten gebruikt worden. Dit doe je door het mophoofd van de ene kant naar de andere kant te flippen en gebruik je op die manier twee kanten van het microvezelpad. Zo kun je meer oppervlak schoonmaken zonder tussentijds de pad te vervangen. Na gebruik klik je zonder aanraking de pad eenvoudig los van het apparaat en stop je deze gewoon in de wasmachine.

CHECK PRIJS


4. Kärcher SC 2 Easy Fix – Opbergruimte op apparaat

4.-Kärcher-SC-2-EasyFix_800

Voordelen
 • Heeft een handig opbergsysteem voor de accessoires
 • Klein en compact
Nadelen
 • Kort snoer
 • Niet meteen klaar voor gebruik na het bijvullen van het waterreservoir

Deze Kärcher SC 2 Easy is het broertje van de eerder beschreven stoomreiniger van Kärcher. Met behulp van de vele accessoires ben je in staat om met dit apparaat een badkamer, keuken, ramen, wanden en verschillende soorten vloeren schoon te maken. Zo verwijder je voor 99,9% de bacteriën. De stoomregeling is in te stellen in 2 niveaus zodat licht of zwaar bevuilde plekken gereinigd worden. Dit kun je regelen via een knop op de handgreep.

De stoomreiniger heeft een speciale opbergruimte waar je de accessoires na gebruik in op kunt bergen.

Hoe handig is deze stoomreiniger? Het is een zeer handzaam apparaat die makkelijk in gebruik en op te bergen is. Je pakt hem ook zo weer tevoorschijn. Binnen no time is het apparaat opgewarmd en klaar voor gebruik. Het vloermondstuk heeft een ergonomische functie zodat je de minste kans op blessures maakt. De bodemdoeken kunnen er ook heel eenvoudig opgezet en afgehaald worden doordat er gebruik gemaakt wordt van een klittenbandsysteem. Bij dit model wordt ook geen schoonmaakmiddel gebruikt. Wat nadelig kan zijn is dat het snoer niet heel lang is. Je zult deze of vaak moeten verplaatsen, of een verlengsnoer moeten gebruiken om overal in een keer te komen.

CHECK PRIJS


5. Vileda Steam Power Pad – Driehoekig mondstuk

5.-Vileda-Steam-Power-Pad_800

Voordelen
 • Door het driekoppige mondstuk kun je in alle hoekjes schoonmaken
 • Binnen 15 seconden is het water opgewarmd
Nadelen
 • Het waterreservoir kan niet tussentijds bijgevuld worden

Vileda heeft veel handige schoonmaakhulpmiddelen op de markt gebracht met allemaal een verschillende functie. Zo ook deze Steam Power Pad. Wat is zijn geheim? Dat zit hem in zijn mondstuk. Deze is driehoekig waardoor je heel makkelijk in hoeken schoon kunt maken. De microvezelpads plaats je eenvoudig op het mondstuk met behulp van klittenband en zijn uitwasbaar in de wasmachine. Ook met dit model worden 99,9% van de bacteriën gedood.

Het apparaat is licht en makkelijk in gebruik en is in staat om verschillende soorten vloeroppervlakken te reinigen, of het nu om tapijt of om een andere soort vloer gaat.

De Vileda stoomreiniger vul je met water en na een paar seconden kun je beginnen met je schoonmaak. Er is geen schoonmaakmiddel nodig. Mocht het waterreservoir tussentijds leeg raken dan kun je deze bijvullen. Het nadeel daarvan is dat je het reservoir er niet af kunt halen en je weer even moet wachten om verder te kunnen met je schoonmaakklus totdat hij opgewarmd is. Mocht het snoer niet lang genoeg zijn om alle oppervlakken in een keer schoon te maken zonder deze te hoeven verplaatsen van stopcontact naar stopcontact, dan zul je een verlengsnoer moeten gebruiken.

CHECK PRIJS


6. Black+Decker FSMH1321JSM QS – 2-in-1 model

6.-BLACK+DECKER-FSMH1321JSM-QS_800

Voordelen
 • Voor moeilijk bereikbare plekken maak je gebruik van de SteaMitt handschoen
 • Er worden veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Het snoer kan in de weg zitten tijdens de schoonmaak

Black+Decker heeft al heel wat elektrische apparaten op de markt gebracht om alles in en om je huis makkelijker en sneller te kunnen onderhouden. Daar is de Black+Decker FSMH1321JSM-QS stoomreiniger een voorbeeld van. Met dit apparaat verwijder je met behulp van stoom 99,9% van de bacteriën. Bepaal zelf de hoeveelheid stoom of stel de Autoselect knop in die voor jou de hoeveelheid stoom bepaalt. Hardnekkig vuil en vet kan wat lastig zijn om weg te krijgen, daar dankzij de Steam Burst krijg je dit heel eenvoudig schoon.

Dit 2-in-1 model reinigt oppervlakken als harde vloeren en tapijten in een handomdraai maar ook moeilijk bereikbare plaatsen of gebogen oppervlakken.

Binnen 15 seconden is het apparaat op temperatuur. Je kunt ervoor kiezen om kraanwater te gebruiken want er zit een antikalksysteem in. Na het opwarmen kun je vloeren of grote oppervlakken reinigen. Voor moeilijk bereikbaren hoekjes en oppervlakken met een gekke vorm maak je gebruik van de SteaMitt handschoen die aan het apparaat bevestigd zit. Reinigen gebeurt alleen met water, er hoeft geen schoonmaakmiddel gebruikt te worden. De snoerlengte zorgt voor een ruime actieradius. De prijs schrikt je misschien af omdat hij vrij duur is, maar vergeet niet dat het een 2-in-1 model is waar je veel accessoires bij krijgt.

CHECK PRIJS


7. Leifheit CleanTenso 11913 – Afneembaar waterreservoir

7.-Leifheit-CleanTenso-11913._800jpg

Voordelen
 • Afneembaar waterreservoir
 • Zonder onderbreking bij te vullen
Nadelen
 • De opwarmtijd is wat lang

Heb je kinderen of huisdieren in je huis rondlopen, dan zul je regelmatig je vloeren moeten reinigen. Om het makkelijk voor je te maken helpt de Leifheit CleanTenso 11913 je een handje. Dit is een stoomreiniger waarmee je vloeroppervlakken hygiënisch schoon kunt maken, tot wel 99,9% bacterievrij. Er zitten 6 stoomopeningen op dit model die zorgt voor een gelijkmatige stoomverdeling. Bepaal aan de hand van de traploze regelknop de hoeveelheid stoom die geschikt is voor het te reinigen vloeroppervlak. De laagste stand gebruik je dan voor delicate vloeren. Wat valt er te zeggen over het waterreservoir?

De stoomreiniger heeft een afneembaar waterreservoir. Om kalkaanslag tegen te gaan in het reservoir verwissel je regelmatig het waterfilter.

Bij het opstarten van dit model duurt de opwarmingstijd wat lang in vergelijking met de andere modellen. Maar mocht tijdens gebruik het waterreservoir bijgevuld moeten worden, dan is het voordeel van deze stoomreiniger dat het reservoir afneembaar is en zelfs bijgevuld kan worden zonder werkonderbreking. Dan heb je geen last meer van de opwarmingstijd. Ook bij de CleanTenso voeg je geen schoonmaakmiddel toe. Het lange snoer zorgt ervoor dat je een groot oppervlak in een keer kan schoonmaken zonder het snoer te hoeven verplaatsen. Ben je klaar met de schoonmaakklus, dan klap je de steel in bespaar je zo ruimte. De vieze doekjes doe je daarna in de wasmachine en zijn weer te gebruiken bij een volgende klus.

CHECK PRIJS

Samenvatting

Je hebt kunnen lezen dat een stoomreiniger heel wat vervelende schoonmaakklusjes van je kan verlichten. De een is wat uitgebreider als de ander. Om lang van de stoomreiniger te kunnen genieten moet je hem goed onderhouden. Na gebruik is het verstandig om de gebruikte accessoires goed schoon te maken en het waterreservoir te legen. Om kalk tegen te gaan hebben sommige modellen regelmatig een nieuw waterfilter nodig of een ontkalkingsfilter. Zo houdt je lang plezier van dit product.

Maak je regelmatig een groot oppervlakte schoon? Kijk dan of je een stoomreiniger kunt vinden met een groter waterreservoir of die een langere werktijd heeft. Wil je niet veel geld uitgeven aan een stoomreiniger? Kies dan voor een eenvoudig model. Deze hebben vaak een kleiner waterreservoir en een kortere werktijd. Wat je keus ook is, er is altijd een beste stoomreiniger die je helpt bij het schoonmaakwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.