Beste Hogedrukreiniger

Je tuin er netjes bij te laten staan is niet altijd eenvoudig en kost vaak enorm veel tijd. Maar niet met een hogedrukreiniger. Dit is namelijk de beste hulp om de vervelende groene aanslag van tegels en muren af te krijgen. Daarnaast verwijdert dit apparaat vuil van patio’s, tuinmeubelen en fietsen en kun je er gerust je auto mee schoonspuiten.

Hoe groter je tuin, hoe zwaarder de motor van het apparaat moet zijn om de klus te klaren. Voor kleine tuintjes en licht vuil heb je genoeg aan een compacter en lichter model. Dit scheelt natuurlijk ook in de aanschafprijs. Per model krijg je er verschillende accessoires bij die het werk rondom je tuin vergemakkelijken.

Mijn lijst met de Beste Hogedrukreiniger 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Kärcher K4 Premium Home1-Karcher-K-4-Premium_100Werkdruk: 20-130 bar / Hogedrukslang: 6 meter / Gebruik:
Regelmatig
Keuze van de redacteur
Kärcher K2 Universal2-Karcher-K2-Universal-Hogedrukreiniger_100Werkdruk: 110 bar / Hogedrukslang: 3 meter / Gebruik:
Af en toe
Keuze van de redacteur
Powerplus POWXG904203-Powerplus-POWXG90420_100Werkdruk: 170 bar / Hogedrukslang: 8 meter / Gebruik: Regelmatig
Kärcher K2 Home4-Karcher-K-2-Home_100Werkdruk: 110 bar / Hogedrukslang: 4 meter / Gebruik:
Af en toe
Kärcher K5 Premium Home5-Karcher-K-5-Premium_100Werkdruk: 145 bar / Hogedrukslang: 8 meter / Gebruik: Regelmatig
Kärcher K3 Home6-Karcher-K-3_100Werkdruk: 120 bar / Hogedrukslang: meter / Gebruik:
Af en toe
Kärcher K7 Premium Home7-Karcher-K-7-Premium_100Werkdruk: 180 bar / Hogedrukslang: 10 meter / Gebruik:
Intensief

 

 

1. Kärcher K4 Premium Home- Watergekoelde motor

1-Kärcher-K-4-Premium_800

Voordelen
 • De motor is watergekoeld wat zorgt voor een langere levensduur
 • Diverse accessoires worden meegeleverd
Nadelen
 • Niet geschikt voor intensief gebruik

Tijd besparen en meer tijd aan leuke dingen besteden kan als je de juiste schoonmaakoplossingen uitzoekt. Een zo een oplossing die je veel tijd bespaart is een hogedrukreiniger van Kärcher. De K4 Premium Home is door de consumentenbond als beste uit de test gekomen in 2019. De hogedrukreiniger kan gebruikt worden voor het schoonspuiten van terrassen, muren en het wassen van auto’s. Ook tuinmeubelen kun je er eenvoudig mee schoonspuiten. Dit model werkt met een watergekoelde motor. Daardoor gaat hij langer mee omdat er minder kans is op oververhitting.

Het gaat hierbij om een Full Control model wat betekent dat je zelf de druk kunt regelen, afhangend van de klus die je uitvoert. Het wisselen van de druk doe je door aan de Vario Power spuitlans te draaien.

Verplaatsen gaat heel eenvoudig doordat hij verrijdbaar is met twee wielen. Aan de bovenkant van het apparaat zit een handgreep waarmee je hem makkelijk verplaatst van A naar B. Bij het product krijg je er diverse handige accessoires bij waardoor je hem voor diverse schoonmaakklussen kunt gebruiken wat heel veel tijd kan besparen. Er zit onder andere een slanghaspel en spuitpistool bij en voor het schoonmaken van terrassen krijg je er accessoires bijgeleverd die je werk een stuk eenvoudiger en sneller maken. Deze berg je na gebruik op aan het apparaat. Het nadeel van een hogedrukreiniger van het merk Kärcher is dat ze vaak aan de hoge prijs zijn.

CHECK PRIJS


2. Kärcher K2 Universal – Krachtig voor de kleinere klussen

2-Kärcher-K2-Universal-Hogedrukreiniger_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Voor de kleine klussen is hij krachtig genoeg om het vuil weg te krijgen
Nadelen
 • Hogedrukslang is vrij kort
 • Er zitten geen wieltjes onder de hogedrukreiniger

Woon je in een niet zo een groot huis en heb je voor en achter het huis maar een klein stukje wat je schoon moet houden, dan heb je meer aan een Kärcher K2 Universal hogedrukreiniger. Dit basismodel is geschikt voor de kleinere klussen. Denk aan het verwijderen van aanslag op de gevel en op de tegels in de tuin of het schoonspuiten van bijvoorbeeld een fiets. Je hebt de keus om er reinigingsmiddel aan toe te voegen, maar dat is optioneel.

De K2 Universal is zeer krachtig voor de kleine klusjes rondom het huis heen. Vuil en onkruid wordt op kleine oppervlakken eenvoudig verwijderd.

Omdat het een model is die compact en niet duur in aanschaf is, krijg je er niet veel accessoires bij geleverd. Voor grote en intensieve klussen heb je niets aan deze K2 hogedrukreiniger, daar is de motor niet geschikt voor. De hogedrukreiniger heeft geen wieltjes dus verplaatsen gebeurt door hem met de hand te verplaatsen. De hogedrukslang is vanwege zijn formaat ook vrij kort en dat kan je beperken in het totale oppervlakte dat je in een keer schoon wilt maken. Je zult hem daardoor wat vaker moeten verplaatsen. Maar het model is licht in gewicht dus verplaatsen zou geen probleem moeten zijn.

CHECK PRIJS


3. Powerplus POWXG90420 – Automatische start/stop knop

3-Powerplus-POWXG90420_800

Voordelen
 • De hogedrukslang is maar liefst 8 meter lang
 • Er worden heel veel accessoires bij geleverd
Nadelen
 • Het apparaat maakt redelijk wat lawaai tijdens gebruik
 • De hogedrukslang rolt niet eenvoudig op vanwege het materiaal waar deze van gemaakt is

Het merk Powerplus ken je van hun assortiment aan elektrisch gereedschap maar ook van tuingereedschap. Deze Powerplus POWXG90420 is een krachtige hogedrukreiniger die je regelmatig kunt gebruiken. Hij is geschikt voor klussen rondom huis zoals het reinigen van muren, het terras of zelfs je schutting. Wil je je auto bijvoorbeeld graag zelf wassen, dan is dit met deze hogedrukreiniger ook mogelijk. En natuurlijk ook losse onderdelen zoals je tuinmeubels, een fiets of zelfs tuingereedschap. De handgreep en wieltjes op het apparaat zorgen ervoor dat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

Om energie en water te besparen zit er een automatische start/stop knop op waardoor de motor alleen aangaat op het moment dat je het spuitstuk aanzet. Handig en zuinig tegelijk.

Wat is een groot voordeel van deze hogedrukreiniger? De Powerplus hogedrukreiniger wordt geleverd met heel wat accessoires. Gebruik een regelbare lans of turbolans voor het schoonspuiten van de objecten die in lengte verstelbaar zijn. Na gebruik van het apparaat wordt het aangeraden om de spuitmond schoon te maken met de bijgeleverde reinigingsnaald. Zo houdt je het apparaat in goede staat. Op het apparaat is een haspel aangebracht waarmee je de hogedrukslang kunt oprollen. Dit kan wat lastig gaan omdat de slang aardig wat lengte heeft wat natuurlijk ideaal is voor de bewegingsvrijheid, maar daardoor wel op kan krullen tijdens het oprollen. De accessoires zoals het spuitstuk zelf hang je op aan de houder.

CHECK PRIJS


4. Kärcher K2 Home – Inclusief terrasreiniger

4-Kärcher-K-2-Home_800

Voordelen
 • Dit model hogedrukreiniger is verrijdbaar
 • Hij is inclusief terrasreiniger, geschikt voor kleine oppervlakken
Nadelen
 • Niet geschikt voor zware klussen
 • Er zit geen slanghaspel op

Deze Kärcher K2 Home moet je niet verwarren met de eerder beschreven K2 Universal. Ondanks dat ze qua functionaliteit wel wat van elkaar weg hebben zijn er ook verschillen te noemen. Zoals wat dan? De K2 Home kan meer. Deze komt inclusief een terrasreiniger zodat je makkelijker kleine oppervlaktes van je tuin spatvrij kunt schoonspuiten maar natuurlijk ook losse objecten zoals een fiets, gereedschap of tuinmeubels. Dit model kun je niet in je hand houden zoals dat wel met de K2 Universal kan. De Home editie is verrijdbaar op wieltjes die je door middel van de handgreep kunt verplaatsen.

De K2 Home is inclusief de home kit met een T-150 terrasreiniger en reinigingsmiddel. Hiermee maak je egale oppervlakken in je tuin in een mum van tijd schoon.

Heb je veel tegels in je tuin, dan is het beter om voor een krachtiger model te kijken. Voor zware klussen is deze hogedrukreiniger niet geschikt. Hij is echt bedoeld voor kleinere oppervlakken en maakt deze natuurlijk wel naar behoren schoon. Doordat hij verrijdbaar is en een normale lengte hogedrukslang heeft, is hij makkelijk te gebruiken. Hij is net als de K2 Universal compact en licht in gewicht. Deze K2 Home is wel wat duurder in aanschaf maar je krijgt er ook meer accessoires bij geleverd.

CHECK PRIJS


5. Kärcher K5 Premium Home – Multi Jet spuitlans

5-Kärcher-K-5-Premium_800

Voordelen
 • Je hebt maar één spuitlans nodig die meerdere functies heeft
 • De druk is te regelen via het spuitpistool
Nadelen
 • Hij maakt aardig wat lawaai tijdens gebruik
 • Is duur in aanschaf

Heb je een hogedrukspuit nodig om je tuin rondom huis regelmatig schoon te maken? De K5 Premium Home is een krachtig model die je voor dit soort klussen kunt gebruiken. Met behulp van de twee wieltjes en de uitschuifbare handgreep verplaats je hem heel makkelijk door de tuin. Klussen zoals het grondig reinigen van terrassen, patio’s, muren en natuurlijk ook auto’s en andere losse objecten zijn geen probleem. De meegeleverde accessoires zoals een T-350 terrasreiniger en vuilfrees helpen bij de schoonmaakklussen. Het reinigingsmiddel wat je erbij krijgt werkt via het Plug ‘n’ Clean systeem. Klik het middel dat in flesvorm komt in het apparaat en hij is klaar voor gebruik. Door de Full Control Plus functie kun je zelf de druk op het spuitpistool aanpassen.

De Multi Jet spuitlans zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te wisselen van lans. Het enige wat je doet is zelf switchen tussen de verschillende stralen. De spuitlans heeft een vlakstraal, een roterende straal en een mixfunctie die het reinigingsmiddel verspreid.

Het voordeel van de watergekoelde motor die de K5 heeft, heeft te maken met de levensduur. Hij raakt door deze motor minder snel oververhit zodat je meer oppervlaktes in een keer kan bewerken zonder tussentijds te hoeven stoppen. Na gebruik van de hogedrukreiniger zet je hem in de parkeerstand, plaats je de lans en het pistool in het apparaat en rol je de lange hogedrukslang op aan de slanghaspel. De tweede draaggreep die bij de handgreep zit helpt je om hem ergens op of in te tillen. Ondanks dat de K5 Premium Home krachtig is, is dit model niet geschikt voor de intensieve schoonmaakklussen.

CHECK PRIJS


6. Kärcher K3 Home – Inclusief Home Kit

6-Kärcher-K-3._800jpg

Voordelen
 • Geschikt voor de kleinere oppervlaktes
 • Er wordt een terrasreiniger meegeleverd
Nadelen
 • Dit model is niet geschikt voor regelmatig en intensief gebruik
 • Er zit geen slanghaspel op

Er bestaat onder de Kärcher hogedrukspuitmodellen ook nog een K3 Home versie. Hij lijkt heel erg op het K2 Home model maar er zitten natuurlijk wat andere functies op en verbeterpunten. De K3 Home is geschikt voor het spatvrij reinigen van kleine terrassen en ook bijvoorbeeld schuttingen, gereedschap en fietsen. Omdat dit ook een Home editie is wordt er net als bij de andere Home-modellen een home kit bij geleverd waardoor je er een T-150 terrasreiniger inclusief reiniger bij krijgt. Dit model is iets sterker en krachtiger als de K2 Home en dat zie je terug in de prijs.

De K3 Home heeft er een Full Control functie opzitten. Hiermee kun je de druk aanpassen per klus en het reinigingsmiddel toevoegen en de druk bepaal je aan de hand van de Vario Power spuitlans.

Om de hogedrukreiniger makkelijk te verplaatsen zitten er wieltjes op die je met het het handvat kunt verrijden. De tweede draaggreep helpt je om hem ergens op of in te zetten. Het spuitpistool plaats je in het apparaat. Omdat dit geen Premium model is, zit er geen slanghaspel op. Dit maakt het opbergen van de hogedrukslang wat lastig. Ook moet je bij dit model van lans wisselen waardoor je er meer accessoires bij krijgt. Voor het regelmatig of intensief reinigen van oppervlaktes, heb je een ander model nodig.

CHECK PRIJS


7. Kärcher K7 Premium Home – Voor intensief gebruik

7-Kärcher-K-7-Premium_800

Voordelen
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Hij heeft een Multi Jet spuitlans waarmee je kunt schakelen tussen straal zonder de lans te hoeven vervangen
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Niet ideaal voor kleine oppervlaktes

We hebben nu alleen nog maar modellen besproken die geschikt zijn voor kleinere oppervlakken en regelmatig gebruik. Maar wat nu als je grote oppervlaktes wilt schoonmaken en een intens vervuilde ondergrond? Dan kies je voor de Kärcher K7 Premium. Hij kan grote oppervlaktes in een handomdraai schoon krijgen, en dan maakt de vuilgraad niet uit. Het is namelijk een zeer krachtig model uit de Home serie waardoor je er een terrasreiniger en reinigingsmiddelen bij geleverd krijgt. De motor is watergekoeld zodat hij een langere levensduur heeft. Hij heeft minder kans om oververhit te raken en je kunt er langer mee doorwerken.

Het reinigingsmiddel voeg je heel eenvoudig toe door het Plug ‘n’ Clean systeem. Druk de fles in de hogedrukreiniger en stel via de spuitlans de stand ‘mix’ in om op die manier het reinigingsmiddel te verspreiden.

De Full Control Plus functie zorgt ervoor dat je zelf de druk bepaalt. Het aangebrachte LED-display laat zien welke druk je op dat moment hebt ingesteld. Op dit model zit een slanghaspel en dat is heel handig aangezien de hogedrukslang zeer lang is. Hiermee heb je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid en kun je de klus sneller klaren omdat je de hogedrukreiniger niet constant hoeft te verplaatsen. Ben je klaar met de klus? Berg de lans en het spuitpistool op in het apparaat zelf, rijdt hem dankzij de wielen en het handvat op zijn plek en de klus is geklaard. Met behulp van de tweede draaggreep kun je hem makkelijk tillen om hem ergens op te kunnen zetten of te verplaatsen.

CHECK PRIJS

Samenvatting

De hogedrukreiniger modellen lopen uiteen in wat ze aankunnen en dit hangt helemaal af van de grote van de tuin en van het vuil dat je weggespoten wilt hebben. Je kunt kiezen uit een model die je af en toe kunt gebruiken en die voor kleinere oppervlaktes bedoeld zijn. Heb je hem vaker nodig, kies dan voor een model die wat krachtiger is. Voor het echte intensieve reinigingswerk kies je voor het model met de zwaarste motor. Sommige modellen hebben geen slanghaspel wat het opbergen van de hogedrukslang kan bemoeilijken. En wil je maar een lans gebruiken en niet continue hoeven switchen? Kies dan voor een hogedrukreiniger met een Multi Jet lans.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.