Beste Snoeischaar

Om je tuin netjes bij te houden vereist wel wat werk. Niet alles kan met elektrisch gereedschap gedaan worden vanwege het precisiewerk wat erbij komt kijken. Denk hierbij aan het snoeien van takken en struiken. Dit kun je het beste doen met een snoeischaar en dan met name een model waar je zelf niet veel kracht bij hoeft te zetten maar die dankzij de scherpe messen makkelijk door het snoeiwerk heen komt.

Een snoeischaar gebruik je voor jong en levend hout en eventueel als bloemenschaar. De takken moeten dan niet dikker zijn dan ongeveer 25 mm. Door je hieraan te houden heb je een langere levensduur van de snoeischaar. Ben je klaar met snoeien, dan zit er op alle modellen een veiligheidspal zodat je hem veilig kunt opbergen.

Mijn lijst met de Beste Snoeischaar 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Gardena Comfort luxe1.-GARDENA-Comfort-snoeischaar_100Knipdiameter: 25 mm / Kniptechniek: Bypass / Papegaaienbek
Keuze van de redacteur
Felco 2 Snoeischaar2.-Felco-2-Snoeischaar_100Knipdiameter: 25 mm / Kniptechniek: Bypass / Papegaaienbek
Keuze van de redacteur

Alpha 6 Snoeischaar3.-Alpha-6-Snoeischaar_100Knipdiameter: 25 mm / Ergonomisch / Papegaaienbek
Gardena snoeischaar4.-GARDENA-snoeischaar-BS-XL_100Knipdiameter: 24 mm / Kniptechniek: Bypass / Papegaaienbek
Super Snoeischaar 3-Traps5.-Super-Snoeischaar-3-Traps_100Knipdiameter: 26 mm / Rolhandvat / Papegaaienbek
Gardena standaard snoeischaar6.-GARDENA-Classic-snoeischaar_100Knipdiameter: 22 mm / Kniptechniek: Bypass / Papegaaienbek
Gardena Classic snoeischaar7.-GARDENA-Classic-snoeischaar-20mm_100Knipdiameter: 20 mm / Kniptechniek: Bypass / Papegaaienbek

 

 

1.Gardena Comfort luxe – Licht in gewicht

1.-GARDENA-Comfort-snoeischaar_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Handig en vlot hanteerbaar
Nadelen
 • Als de snoeischaar openstaat is het voor personen met kleine handen wat lastig om de handvaten bij elkaar te krijgen

Als je aan tuingereedschap denkt, dan denk je automatisch aan het merk Gardena. Dit merk is een van de marktleiders op het gebied van divers tuingereedschap. Een zo een product is de snoeischaar. De Gardena Comfort snoeischaar luxe bijvoorbeeld. Doordat hij deels uit aluminium bestaat voelt hij niet zwaar aan en ligt hij lekker in de hand vanwege de ergonomische handgrepen van softgrip en een antikleef coating. Mocht er sap uit de takken lopen tijdens het knippen, dan vloeit dit weg door de sapgeul die in de snoeischaar verwerkt zit.

Dit model kan takken doorknippen die ongeveer een diameter van 25mm hebben. Knippen werkt het beste op verse, jonge takjes.

Tijdens het gebruik knipt hij dankzij het lichte en scherpe materiaal makkelijk door de takken heen en hoef je zelf niet veel kracht te zetten. De messen zijn scherp en eenvoudig te vervangen zodat hij niet alleen makkelijk door de takken heen knipt maar ook een langere levensduur heeft. Het onderste mes bestaat uit roestvrij staal. Na gebruik is het verstandig om hem schoon te maken voordat je hem opbergt. Zorg dat je altijd de vergrendeling erop zet tijdens een korte pauze of na afloop van het werk. Deze vergrendeling zit bovenop de snoeischaar bevestigd.

CHECK PRIJS


2.Felco 2 Snoeischaar – Levenslange garantie

2.-Felco-2-Snoeischaar_800

Voordelen
 • Levenslange garantie
 • Voelt licht in de hand
Nadelen
 • Geschikt voor rechtshandigen en voor personen met grote handen
 • Is duur in aanschaf

Een marktleider op het gebied van snoeischaren is het merk Felco. Er zijn van dit merk al heel wat snoeischaren op de markt gebracht en zo ook de Felco 2 Snoeischaar. Het gaat hier om een licht model met gesmede aluminium handgrepen. Je handen worden beschermd door de antislipbekleding die ook een koudewerende functie hebben. Ideaal als je in de koudere dagen je tuin winterklaar gaat maken. Tijdens het knippen worden je handen beschermt door een stootblok. De messen zijn gemaakt van hoogwaardig gehard staal en ondanks dat hij licht in de hand voelt is het een stevig model. Om de messen snel en eenvoudig in te stellen, maak je gebruik van een vertande borgmoer.

Er zit een levenslange garantie op de aluminium handgrepen van deze snoeischaar en de rest van de onderdelen zijn tussentijds gewoon vervangbaar.

Met deze Felco 2 snoeischaar kunnen takken met een dikte tot 25 mm geknipt worden. Dit werkt het beste op verse takken die gesnoeid moeten worden. Het sap loopt weg via de sapgoot. Mocht je tijdens het snoeien op draadijzer stuiten waar takken mee zijn vastgezet, dan kun je deze eenvoudig doorknippen zonder daarbij de messen te beschadigen. Het bovenmes is namelijk uitgerust met een geïntegreerde draadafsnijder. Na gebruik kun je de Felco 2 snoeischaar eenvoudig met de hand vergrendelen en kun je hem opbergen.

CHECK PRIJS


3.Alpha 6 Snoeischaar – Extra onderdelen meegeleverd

3.-Alpha-6-Snoeischaar_800

Voordelen
 • Er worden gratis extra onderdelen meegeleverd die je zelf kunt vervangen
 • Geen pijn in je handen meer na het snoeien
Nadelen
 • Alleen levenslange garantie bij registratie

Om je tuin er weer netjes bij te zetten is het ideaal om daarvoor de juiste snoeischaar te gebruiken. Ook de Alpha 6 snoeischaar is voor dit soort klussen in de tuin een ideaal hulpmiddel. Waarom kunnen we dat zeggen? Op de eerste plaats kan deze snoeischaar takken tot een dikte van 25mm doorknippen. De messen zijn gemaakt van SK5 staal waardoor hij makkelijk door de tak heen knipt. De handvaten zijn gemaakt van gesmeed aluminium en hebben een PTFE Teflon coating waardoor hij lekker en licht in de hand ligt.

De snoeischaar van Alpha 6 is ideaal om je tuin bij te snoeien maar ook om als bloemenschaar te gebruiken. 

Kom je tijdens het snoeien draadijzer tegen? Deze knip je heel makkelijk door zonder de messen te beschadigen met behulp van de draadknipper die op de snoeischaar is aangebracht. Zodra je na aankoop jezelf registreert, krijg je levenslang garantie op het product en een gratis Ebook met nuttige tips over hoe je het beste kunt snoeien. Mocht er tussentijds iets stuk gaan aan de snoeischaar, dan kun je dit zelf vervangen. Bij aankoop krijg je er namelijk een gratis extra mes bij en een extra veer. Deze zijn eenvoudig zelf te vervangen. Om de snoeischaar veilig op te bergen, zit er een schuif op die je met een vinger kunt bedienen.

CHECK PRIJS


4.Gardena snoeischaar – Voor grote en kleine handen

4.-GARDENA-snoeischaar-BS-XL_800

Voordelen
 • Te gebruiken voor personen met zowel grote als kleine handen
 • Twee greep posities
Nadelen
 • Er zit geen levenslange garantie op dit merk snoeischaren

Het bijsnoeien van de tuin kan een vermoeiend klusje voor de hand zijn. Daarom wil je iets gebruiken wat lekker in de hand ligt en ook het zware werk voor je doet. Waarom kunnen we dat zeggen over deze Gardena Snoeischaar? Hij ligt namelijk comfortabel in de hand vanwege de ergonomische softgrip handgreep die is voorzien van een antikleef coating. In de grip is er gebruik gemaakt van glasvezel zodat de snoeischaar niet alleen langer meegaat maar ook lichter werkt. De messen zijn zeer scherp en knippen eenvoudig door voornamelijk vers hout en jonge takken heen met een maximale diameter van 24mm. Sap loopt weg via de aangebrachte sapgeul.

Met deze Gardena snoeischaar kunnen personen met zowel grote als kleine handen de tuin weer op orde maken.

Een ideaal kenmerk van deze snoeischaar is, is dat hij over twee greep posities beschikt. Dat maakt hem een stuk makkelijker te hanteren tijdens het snoeien van verschillende planten. Omdat veiligheid voorop staat is het belangrijk om of tijdens een pauze of na gebruik de snoeischaar veilig op te bergen. Dat gaat met dit model eenvoudig met behulp van de vergrendeling die bovenop de schaar bevestigd zit. En door de schaar goed te onderhouden gaat hij natuurlijk langer mee. Maak hem na gebruik daarom goed schoon en leg hem niet weg als hij nog vochtig aanvoelt.

CHECK PRIJS


5.Super Snoeischaar 3-Traps – Auto-roterend handvat

5.-Super-Snoeischaar-3-Traps_800

Voordelen
 • Het auto-roterende handvat en het 3-traps systeem maken het werk lichter en minder vermoeiend aan de handen
 • Niet duur in aanschaf
Nadelen
 • Alleen geschikt voor de rechtshandige gebruiker

Een goedkoop model onder de snoeischaren is deze Super Snoeischaar van het merk Hofftech. Doet hij onder voor de andere modellen? Nee. Ten eerste kan hij door takken snoeien die een maximale diameter van 26mm hebben. Vervolgens maakt dit model gebruik van andere functies om het snoeien makkelijker te maken. Het handvat heeft een grote bescherming waarmee je je vingers beschermt tijdens het snoeien. Deze bestaat uit aluminium en op de drukplekken vind je een antisliplaag van kunststof voor een goede grip. De messen zijn gemaakt van koolstofstaal en hebben er een teflon coating overheen zitten. Deze laag maakt het snoeien door takken eenvoudiger en is hij ook makkelijker te reinigen.

Er wordt gebruik gemaakt van een auto-roterend handvat. Zo ontzie je je hand doordat er minder spanning op komt en deze ook niet moe worden tijdens het gebruik van de snoeischaar.

Op dit model snoeischaar zit een 3-traps systeem wat niet op de andere modellen zit. Wat houdt dit in? Dit is vooral bedoeld om makkelijk door dikkere takken heen te snoeien zonder daar veel kracht voor te  hoeven zetten. Het werkt als volgt: knip met een lichte druk de eerste keer in de tak tot de eerste trap. Laat de greep los en knip in dezelfde inkeping voor een tweede keer tot aan de tweede trap. Laat opnieuw de greep los en knip voor een derde en laatste keer in dezelfde inkeping totdat de tak is doorgeknipt. Heel eenvoudig en zonder extra kracht te hoeven zetten snoei je zo de wat dikkere takken uit je tuin weg. Na gebruik zet je de veiligheidspal erop en kun je hem veilig opbergen.

CHECK PRIJS


6.Gardena Classic snoeischaar standaard – Krachtige snoeifunctie

6.-GARDENA-Classic-snoeischaar_800

Voordelen
 • Gunstige prijs voor goede kwaliteit
 • Degelijk en sterk model
Nadelen
 • Het eerste gebruik kan wat stroef gaan

Er bestaan heel wat modellen snoeischaren van het merk Gardena en allemaal zijn ze even handig. De functies lopen niet veel van elkaar uiteen maar toch zijn er altijd wel wat verschillen per model te vinden. Zoals wat? Bij deze Gardena Classic Standaard snoeischaar zie je dat de diameter van de maximale knipdikte 22mm is. Hij heeft ook een ander uiterlijk dan de anderen. Naast dit nieuwe design, zit er op dit model ook handvaten met een soft grip en antislip coating. Hij ligt goed in de handen van personen met grote of kleine handen. Door de twee greep positie kun je er op verschillende manieren mee snoeien.

Zowel bloemen, jongen takken en vers hout kan eenvoudig met deze snoeischaar geknipt en gesnoeid worden.

De manier waarop deze snoeischaar gemaakt is, komen de scharen op elkaar terecht. Dit zorgt voor een krachtige snoei van de tak. Omdat er gebruik is gemaakt van duurzaam materiaal gaat hij langer mee. Bij het knippen van verse takken kan er sap vrijkomen en deze wordt door de sapgeul weggevoerd. Ook bij dit model geldt weer dat je hem schoon moet maken voordat je hem weglegt voor de volgende snoeibeurt en dat je hem veilig opbergt door de vergrendeling te gebruiken die bovenop de schaar zit.

CHECK PRIJS


7.Gardena Classic snoeischaar – Smalle kop

7.-GARDENA-Classic-snoeischaar---Ø-20mm_800

Voordelen
 • Heeft een smalle kop waarmee je nauwkeuriger kunt snoeien
 • Maakt gebruik van twee verschillende greep posities om krachtig en snel te kunnen snoeien
Nadelen
 • Niet geschikt voor takken

Deze Gardena Classic snoeischaar lijkt heel erg op de Classic Standaard snoeischaar van hetzelfde merk. Maar er zit toch wel wat verschil in. De knipdiameter is anders, deze heeft namelijk een knipdiameter van maximaal 20mm. Hiermee kun je er eenvoudig jonge bloemen, planten en struiken mee snoeien. Maar zoals je gewend bent van Gardena zit er op dit model ook weer een ergonomische handgreep met een softgrip op en een antikleef coating. Met deze handgreep kunnen zowel personen met kleine of grote handen er gebruik van maken. De snoeischaar heeft ook nog eens twee verschillende greep posities zodat je hem voor het snelsnoeien als krachtsnoeien kunt gebruiken. Het sap dat uit de struik of bloemen komt loopt weer netjes weg via de sapgeul.

Deze snoeischaar heeft een extra smalle kop. Dit heeft als voordeel dat je nauwkeuriger kunt snoeien.

Het materiaal van de snoeischaar bestaat onder andere uit glasvezel waardoor hij licht werkt en een langere levensduur heeft. Vanwege de maximale knipdiameter op deze snoeischaar kun je er lastig takken mee snoeien. Hij is vooral geschikt voor het snoeien van bloemen en struiken met een kleine tak. Natuurlijk zit er op dit model ook weer een vergrendeling om hem veilig op te bergen. Bij Gardena krijg je altijd 25 jaar garantie op hun producten. Maar dat neemt niet weg dat je hem zelf goed moet onderhouden om die lange levensduur te garanderen.

CHECK PRIJS

Samenvatting

Werken in de tuin moet ontspannend en leuk zijn en dat kun je het beste doen met gereedschap die lekker in de hand ligt en tegelijkertijd functioneel is. Je hebt kunnen lezen dat de juiste snoeischaar je heel wat werk bespaart als je het op de juiste manier gebruikt. Je wilt een snoeischaar die in jouw hand past, die dus niet te groot of te klein is. Ook is het belangrijk dat je niet te dikke takken knipt maar de juiste maatvoering aanhoudt van het maximale diameter die de snoeischaar aan kan. Onderhoud het gereedschap door hem schoon en veilig op te bergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.