Beste Compressor

Waarom zou je een compressor willen aanschaffen? Je gebruikt een compressor voor werkzaamheden waar je perslucht voor nodig hebt. Dit kan voor simpele klussen zijn als het opblazen van banden of het schoonspuiten van spullen. Maar ook voor pneumatisch gereedschap heb je een compressor nodig zoals voor een verfspuit of voor het aandrijven van een slagmoersleutel.

Een compressor werkt heel eenvoudig: hij zuigt lucht aan, slaat dit op in de tank en perst dit daar samen. Vervolgens wordt deze lucht omgezet naar de gewenste luchtdruk in Bar. Hoe zorg je ervoor dat je de beste compressor aanschaft? Dat bepaal je aan de hand van de klus waar je de compressor voor gaat gebruiken. Voor gebruik in en om huis heb je een lichter model nodig als voor werk in de bouw.

Mijn lijst met de Beste Compressor 2021:

ProductBeste eigenschappenWaar te koop?
Stanley DST1.-STANLEY-Silent-Compressor-DST_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 6 liter / Luchtdebiet: 105 l/min
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Powerplus POWX17252_Powerplus POWX1725 POWX1725-Compresor_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 24 liter / Luchtdebiet:
180 l/min
Keuze van de redacteur
CHECK PRIJS
Einhell TC-AC3.-Einhell-Compressor_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 24 liter / Luchtdebiet:
98 l/min
CHECK PRIJS
Zipper compressor4_Zipper ZI-COM24E compressoren_100Luchtdruk: 10 bar / Tankinhoud: 24 liter / Luchtdebiet: 257 l/minCHECK PRIJS
Hyundai stille compressor5.-Hyundai-stille-compressor_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 24 liter / Luchtdebiet: 100 l/minCHECK PRIJS
Metabo Basic6.-Metabo-compressor_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 24 liter Luchtdebiet: 220 l/minCHECK PRIJS
Airpress HL7.-Airpress-Compressor-HL_100Luchtdruk: 8 bar / Tankinhoud: 24 liter / Luchtdebiet:
196 l/min
CHECK PRIJS

1. Stanley DST 100/8/6 – stille compressor

1.-STANLEY-Silent-Compressor-DST_800

Voordelen
 • Compact en eenvoudig in gebruik
 • Maakt bijna geen geluid
 • Ondanks de kleine tank is hij snel weer op druk
Nadelen
 • Duur in aanschaf
 • Je krijgt er niet veel accessoires bij

De Stanley DST is een handzame compressor die je bijna niet hoort tijdens gebruik. Hij is niet heel licht in gewicht maar kan wel bij een hendel opgetild worden en kan zo vervoerd en neergezet worden waar de werkzaamheden plaatsvinden. Er zitten namelijk geen wieltjes onder. Ondanks dat hij compact is kan hij ingezet worden bij verschillende klussen waar perslucht bij nodig is. Voor het oppompen van ballen en banden draait hij zijn hand niet om. Maar ook voor het schoonblazen van kleine voorwerpen of het wegblazen van vuil kan met gemak. Heb je hem nodig voor andere werkzaamheden? Gebruik hem dan ook met een slijpmachine of in combinatie met een verfspuit.

De Stanley is een stille compressor en handig om mee te nemen dankzij zijn formaat waardoor het een fijn apparaat is om mee te werken. 

Hoe werkt de compressor? Hij slaat de lucht op die hij aanzuigt. Deze lucht wordt samengeperst in de tank en omgezet naar de gewenste luchtdruk. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen het aanzuigvermogen, de inhoud van de tank maar ook de pneumatische druk. Dit model heeft geen grote tank waardoor hij vaak aanslaat. Maar daarentegen is hij wel weer snel op druk en handig in gebruik. Er worden ondanks de hoge prijs niet veel accessoires meegeleverd.

CHECK PRIJS


2. Powerplus POWX1725 – geschikt voor middelgrote klussen

1_Powerplus POWX1725 POWX1725-Compresor_800

 

Voordelen
 • Makkelijk te vervoeren
 • Niet veel onderhoud nodig omdat hij olievrij is
Nadelen
 • Hij maakt veel lawaai

Voor gereedschap of klussen waar je perslucht bij nodig hebt, is er deze POQX17030 van Powerplus. Het gaat om middelgrote klussen voor bij je thuis of op het werk. Je kunt er pneumatisch gereedschap als een beitelhamer, blaaspistool, boormachine, ratelsleutel, schuurmachine en nog veel meer op aansluiten, zolang die op perslucht werken. Zelfs voor verfklussen kun je hem gebruiken want onder andere een verfspuit en zandstraler kun je eenvoudig op dit apparaat aansluiten. Voor grotere klussen maak je gebruik van een compressor met een grotere tank en meer bar.

De compressor werkt zonder olie en heeft daardoor veel minder onderhoud nodig. Verplaatsen doe je heel eenvoudig met de hendel en de twee rubberen wielen.

Omdat hij werkt op een hoog luchtdebiet is het vat snel gevuld met lucht en blijft hij een constante druk houden. Daardoor kun je snel aan het werk. De druk is zelf instelbaar en te regelen zodat je de juiste druk gebruikt bij het aangekoppelde stuk gereedschap. De druk kun je aflezen van de manometer. Het is een eenvoudig te hanteren apparaat waardoor je niet over veel gebruikerservaring hoeft te beschikken alvorens je hem gaat gebruiken. Daarom is dit model ook geschikt voor bij je thuis want je kunt hem ook gebruiken voor het oppompen van banden van de auto of fiets, allerlei soorten ballen en luchtmatrassen. Om het gebruik makkelijk te maken worden er een aantal handige accessoires meegeleverd zoals een spiraalslang en opblaaspistool.

CHECK PRIJS


3. Einhell TC-AC – beschikt over een veiligheidsklep

3.-Einhell-Compressor_800

Voordelen
 • Heeft een grote tank zodat je er langdurig gebruik van kunt maken tijdens gebruik
 • Er zit een rubberen voet op die het geluid onderdrukt
Nadelen
 • Hij werkt op olie waardoor er meer onderhoud aan gepleegd moet worden
 • Je krijgt er weinig accessoires bij die het gebruiksgemak zouden vergroten

Het werken met een compressor in je werkplaats of in je garage kan met de Einhell TC-AC. Ideaal om hem er even gauw bij te pakken om een fietsband of bal op te pompen. Of een luchtmatras op te pompen voor een gast die blijft logeren. Maar ook voor pneumatisch gereedschap als een beitelhamer, boormachine en ratelsleutel kan hij gebruikt worden. Moet je even snel iets schoonspuiten of stofvrij maken, dan kan de compressor je daar ook bij helpen. Denk aan het stof tussen de toetsen van je toetsenbord of het wegblazen van houtsnippers na het schuren. Maak daarvoor wel gebruik van de Quick-Lock koppeling en de drukregelaar zodat je de druk zelf kunt regelen. De druk kun je aflezen van de manometer.

Het geluid van de compressor wordt zo goed als het gaat onderdrukt door de rubberen voet die onder de machine is geplaatst. Dit onderdrukt niet alleen de ruis maar hiermee staat hij ook stabiel op verschillende ondergronden.

Op de compressor zit een automatische drukschakelaar en een aanzuigfilter. Veiligheid staat ook met dit apparaat voorop want op het apparaat zit een terugslag- en veiligheidsklep. De machine heeft een grote tankinhoud en kan zo lange tijd mee. Door de twee rubberen wielen en een handgreep, verplaats en verrijd je hem zo naar de plek waar je ermee wilt gaan werken. Zo kun je ook tijdens het gebruik van de compressor jezelf en de machine vrij bewegen. Dit product werkt op olie waardoor hij regelmatig onderhouden dient te worden. Er worden niet veel accessoires meegeleverd, die zul je er zelf bij moeten aanschaffen.

CHECK PRIJS


4. Zipper ZI-COM24E – krachtige compressor

4_Zipper ZI-COM24E compressoren

 

Voordelen
 • De compressor is snel gevuld dankzij de krachtige motor en grote cilinder
 • Compact en handig in gebruik
Nadelen
 • Is redelijk aan het gewicht
 • Maakt aardig wat geluid

Voor klusjes waar je een krachtigere compressor voor kunt gebruiken is de Zipper ZI-COM24E geschikt. Het is een sterk model die makkelijk in gebruik is en ook nog eens compact doordat hij niet over een al te grote ketelinhoud beschikt. Hij is geschikt voor pneumatisch gereedschap bij werkzaamheden in en om huis. Maar gebruik deze ook om kleine dingen stofvrij te maken. Moeten je banden opgepompt worden? Controleer eerst de bandenspanning met de compressor alvorens je deze gaat vullen met perslucht. Hij kan door gebruik te maken van de hendel weggerold of verplaatst worden. Dit apparaat is wel zwaarder in gewicht als de andere modellen.

De zwaardere motor en de grote cilinder zorgen ervoor dat de tank snel weer is gevuld waardoor er bijna geen onderbreking in je werk nodig is.

Een groot pluspunt van deze Zipper compressor is dat hij over twee snelkoppelingen beschikt. Deze kun je tegelijkertijd gebruiken waardoor je, als je gebruik maakt van meerdere pneumatische gereedschappen, niet meer hoeft te wisselen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk efficiënter kunt werken en de klus eerder kunt klaren. Daardoor is het ideaal dat hij over een zwaardere motor beschikt zodat de tank snel gevuld is. Bij de aanschaf van dit product krijg je er niet veel accessoires bij. En doordat hij op olie werkt zal hij wat vaker onderhoud nodig hebben.

CHECK PRIJS


5. Hyundai stille compressor – met vochtafscheider

5.-Hyundai-stille-compressor_800

Voordelen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Werkt super stil
 • Er zit een vochtafscheider op
Nadelen
 • Het elektra snoer is aan de korte kant
 • Voor zeer zwaar werk is hij niet geschikt

Wat is er zo bijzonder aan deze compressor van Hyundai? Dit is een olievrije compressor die voorzien is van een vochtafscheider. Daarnaast is dit speciaal uitgevoerde model super stil dankzij de stille motor. Zo werk je in een omgeving waar je niet veel last hebt van het geluid. De compressor zelf staat op twee voetsteunen die voorzien zijn van anti-vibratie doppen. Het apparaat is eenvoudig te verplaatsen door de twee anti-lek wielen die erop zitten. Pak hem bij de anti-tuimel beugel beet en versleep en verplaats de compressor naar de werkplek. Op de machine vind je ook een tankdrukmeter, drukregelaar en een manometer.

Doordat deze compressor is voorzien van een orion/eu snelkoppeling sluit je het gereedschap er eenvoudig op aan. 

De Hyundai compressor is ideaal voor gebruik in en om huis of als zelfstandig ondernemer. Er wordt lucht aangezogen, samengeperst in de ruime tank en gedoseerd losgelaten op het moment dat je de machine gebruikt. Blaas vuil weg, gebruik hem om banden en andere materialen op te pompen en gebruik hem voor pneumatisch gereedschap. Het snoer is wel aan de korte kant waardoor je bijna altijd een verlengsnoer erbij moet gebruiken. Maar het is een degelijke compressor die doet wat hij moet doen.

CHECK PRIJS


6. Metabo Basic 250-24 W OF – olievrij

6.-Metabo-compressor_800jpg

Voordelen
 • Slaat niet vaak aan vanwege de grote van de tank
 • Hij is eenvoudig te verplaatsen
Nadelen
 • Omdat hij olievrij is heeft deze compressor een kortere levensduur mocht je hem intensief gebruiken
 • Hij maakt redelijk wat lawaai

Voor licht industrieel werk kom je uit bij de compressor van Metabo, de Basic 250-24 W OF. Hij manoeuvreert flexibel overal heen door hem te verplaatsen aan de hand van de handgreep en de twee wielen. Deze compressor is olievrij zodat hij geen vervelende plekken lekt op de vloer en minder onderhoud nodig heeft. Hij kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden zoals blaas- en schoonmaakwerk, maar natuurlijk ook in combinatie met pneumatisch gereedschap.

Omdat er een redelijk grote tank op de compressor zit, slaat hij niet vaak aan om bij te vullen waardoor je weinig onderbrekingen in je werk hebt.

Waar zou je deze compressor voor kunnen gebruiken? Voor schilderwerk bijvoorbeeld. Sluit er een verfspuit op aan en binnen no-time heb je de te spuiten ruimte in de nieuwe verf zitten. Maar ook het reinigen van een ruimte gaat heel eenvoudig met behulp van dit apparaat. Gebruik de drukregelaar om zelf in te stellen hoeveel kracht je nodig hebt bij de uit te voeren klus. Er worden geen hulpstukken meegeleverd, deze zul je zelf apart aan moeten schaffen.

CHECK PRIJS


7.   Airpress HL 310/25 – goedkoopste

7.-Airpress-Compressor-HL_800

Voordelen
 • De compressor hoeft niet vaak bijgevuld te worden vanwege de grote tank
 • Goede prijs voor een goed product
Nadelen
 • Heeft doordat hij op olie werkt meer onderhoud nodig

Een handig apparaat voor bij je thuis om te gebruiken voor werkzaamheden in en om huis vind je in de Airpress HL compressor. Het is niet het kleinste model van dit merk maar deze heeft iets meer motorvermogen. Daardoor kun je hem gebruiken voor klussen als het opblazen van banden, luchtmatrassen en zwembadjes. Maar ook voor het wegblazen van stof en vuil is hij geschikt. Heb je wat klussen te doen waarbij je pneumatisch gereedschap nodig hebt? Ook daarvoor is deze compressor sterk genoeg. Voor verfklussen of het aansluiten van een beitelhamer of ratelsleutel erop maakt hij het werk een stuk eenvoudiger.

Waarden lees je af via de manometer om zo de juiste druk te bepalen. De compressor heeft een rubberen voet en stevige wielen. Zo staat hij stabiel en reduceert zo het geluid.

Omdat deze compressor een redelijk grote tank heeft, hoeft hij niet vaak aan te slaan om de tank weer te vullen. Dit heeft veel voordelen omdat je je werk niet vaak hoeft te onderbreken. Vooral als je een verfklus ermee doet is dat zeer aangenaam. Hij werkt op olie en dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat de compressor langer meegaat omdat hij sterker is. Je zult hem daarentegen wel vaker moeten onderhouden en de olie moeten verversen om die langere levensduur te garanderen.

CHECK PRIJS

Wat is de beste compressor?

Wat is nu de beste compressor om aan te schaffen? Dat hangt helemaal van de klus af die je ermee wilt klaren. Voor eenvoudige klussen zoals het opblazen van banden en een luchtbed of het schoonspuiten van iets, heb je natuurlijk niets aan een compressor met een zware motor. Maar ga je veelvuldig klussen doen waar je pneumatisch gereedschap voor nodig hebt, dan kies je voor een compressor met een grotere tankinhoud die een hogere werkdruk kan leveren en een hoger luchtdebiet heeft. Werk je vaak in kleine ruimtes of op plekken waar je niet veel lawaai wilt of kunt maken, dan heb je onder de compressors nog de keus om een aan te schaffen die niet veel decibel produceert. Zo kom je automatisch uit bij de beste compressor voor jouw klusgedrag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published.